Lichtbende brengt zondag 29 januari (14.30 uur) een lichtvoorstelling “Ring-Ring’ in het Amstelveens Poppentheater aan de Wolfert van Borselenweg 85A, voor iedereen van vier jaar en ouder. Het is volgens het theater een voorstelling ‘vol oogstrelende visuele en muzikale vondsten’.

Ring-Ring is een tekstloze voorstelling, waarbij livemuziek, poëtische lichtbeelden en theater voor de ogen van het publiek versmelten tot een filmisch sprookje.

 Fietsbel

Het verhaal gaat over een fietsbel. Daarop slaat ook de naam van de voorstelling. Ring-Ring is verdwaald. Langs sprookjesachtige maar ook gevaarlijke oorden zoekt hij zijn fiets. Een aandoenlijk avontuur vol vrolijke maar ook heikele momenten met vreemde wezens en onverwachte ontmoetingen. Of zijn zoektocht wordt beloond blijft spannend tot het einde.

Wagner

Lichtbende heeft Ring-Ring speels gebaseerd op ‘Der Ring des Nibelungen’ van Richard Wagner. Maar nu op de eigen manier vol oogstrelende visuele en muzikale vondsten. De muziek van Ring-Ring is speciaal voor deze voorstelling gearrangeerd en gecomponeerd voor accordeon, percussie en live-elektronica. Leidmotieven uit de opera worden even vreemd en verrassend als de beelden in dit verhaal.

Combinatie

Lichtbende is bekend om poëtische voorstellingen met een unieke combinatie van handmatig geanimeerde projecties en livemuziek. Alle handelingen van de artiesten zijn zichtbaar voor het publiek. Alledaagse materialen transformeren tot levendige personages. Na de voorstelling volgt een korte demonstratie waarbij de kinderen al hun ‘hoe-doe-je-dat-vragen’ kunnen stellen. Toegangsprijs: € 9,00. Reserveren kan via www.amstelveenspoppentheater.nl, info@amstelveenspoppentheater.nl of via 020-6450439

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.