Met ingang van deze maand begeleidt Frouwke van Leeuwen van AmstelveenSport dit jaar de (sport)talenten op  Amstelveense scholen. Zij neemt het stokje over van Ron Berteling (foto). Iedere leerling die in sport veelbelovend is, krijgt volgens het bedrijf de ruimte om zijn of haar talent optimaal te ontwikkelen.

Het samenwerkingsconvenant tussen de Amstelveense VO-scholen en AmstelveenSport om talenten te begeleiden werd in 2014 gesloten: afgesproken is dat de scholen topsportvriendelijk zijn en één talentbeleid volgen.

Beleid

Door hetzelfde beleid te voeren, maakt het voor talentvolle leerlingen niet uit welke school voor voortgezet onderwijs wordt gekozen. Frouwke van Leeuwen was destijds, als afdelingsleider VWO van het Keizer Karel College, één van de ondertekenaars van het convenant. Bijna 10 jaar later neemt ze de rol van talentbegeleider van AmstelveenSport op zich. Ron Berteling nam eind vorig jaar na zeven jaar afscheid als talentbegeleider.

Tussenpersoon

Frouwke van Leeuwen: “De afgelopen jaren heb ik als afdelingsleider VWO bovenbouw op het KKC veel met Ron mogen samenwerken. We kennen elkaar goed en denken hetzelfde als het gaat om het begeleiden van talenten. Met veel plezier ga ik aan de slag om de door hem uitgezette lijn voort te zetten en verder uit te bouwen.” De AmstelveenSport-talentbegeleider is er voor de intakes en begeleiding van de talenten, houdt overleg met de scholen, trainer/coach, ouders en brengt advies uit naar de school. Ook is de talentbegeleider tussenpersoon in de contacten met leerplichtambtenaren.

Sporten mag, school moet

Voor leerlingen die ingeschreven staan als talent blijven schoolprestaties ook belangrijk, vindt AmstelveenSport. Samen met de school wordt naar de ideale balans gezocht tussen school en sport. ‘Er is veel mogelijk door positief te zijn, goed te plannen en te communiceren met docent, mentor maar ook met de talentbegeleider’, zegt het bedrijf. ‘Zowel als het goed gaat, maar ook als het iets minder gaat. Dit vraagt verantwoordelijkheid van de talenten zelf en support van de ouders. Als talentbegeleider ondersteunt Frouwke de talenten hierin en coacht ze de ouders.’

150 leerlingen

Zelf is Frouwke van Leeuwen moeder van drie top sportende zonen. Ze weet uit eigen ervaring maar al te goed wat er nodig is. Volgens haar zijn vaak talenten die het goed doen op school ook beter in hun sport. “Een waardige opvolger van Ron”, noemt directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport Van Leeuwen. “Met haar brede kennis is ze in staat talenten optimaal te begeleiden.”

Momenteel staan meer dan 150 leerlingen geregistreerd als talent; zij zijn verspreid over alle denkbare disciplines, ook buiten de sport. Wie goed is in sport kan zich inschrijven voor het talentbegeleidingsprogramma. Er volgt dan een intake gesprek met Van Leeuwen over wat er in een persoonlijke situatie nodig is om het beste uit zichzelf te halen. Mail of bel naar talent@amstelveensport.nl van 088-8585104.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.