De tentoonstelling ‘Wim Oepts en de schilders van het zonnige Zuiden’ wordt ‘wegens groot succes’ verlengd tot en met zondag 26 februari. Bijna 15.000 bezoekets kwamen er voor naar Museum Jan aan de Dorpsstraat.

Zij wisten kennelijk het museum te vinden ondanks de onbereikbaarheid ervan, waarover directeur Marieke Uildriks onlangs nog klaagde tegen cultuurwethouder Herbert Raat.

Geliefd kunstschilder

“Met een bus is het eigenlijk onbegonnen werk, zei ze. Wie niet fietst of een auto heeft is de dupe. Toch kwamen bijna 15.000 bezoekers baar de expositie van Oepts. Daarom dus de verlenging. “Zo kunnen nog meer bezoekers kennis maken met het uitgesproken oeuvre van kunstenaar Wim Oepts (1904-1988) en die van zijn Nederlandse tijdgenoten”, zegt het museum. Oepts was en is een geliefd kunstschilder, bekend van zijn geabstraheerde kleurrijke landschappen. In het zonovergoten zuiden van Frankrijk vond hij inspiratie voor zijn typerende schilderijen vol contrasterende kleurvlakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.