Donderdag 26 januari om 19.00 uur vertoont Cinema Amstelveen de documentaire ‘Walking in the Opposite Direction’ over het leven van The Sound zanger Adrian Borland. In P60 is daarna om 21.00 uur het concert van The Sound Undercover.

P60 en Cinema Amstelveen bieden fans van The Sound dus een complete avond uit aan.

DOCUMENTAIRE

In 2016 verscheen de documentaire “Walking In The Opposite Direction” van de Nederlandse documentairemaker Jean-Paul van Mierlo (en regisseur Marc Waltman). Een prachtige inkijk in de hoogtijdagen van The Sound en in het leven van zanger Adrian Borland (1957-1999) in het bijzonder. Op 41-jarige leeftijd pleegde hij, die steeds meer last kreeg van een Schizofrene aandoening, zelfmoord. Walking in the Opposite Direction, vernoemd naar een van Borlands songs, doet zijn levensverhaal uit de doeken aan de hand van zeldzaam archief materiaal, interviews met voormalige bandleden en muziekcritici, en gesprekken met zijn vader en vriendinnen. Adrian Borland zelf vertelt zijn eigen versie via zijn songs.

GEHEIM

Voor velen is The Sound nog altijd dé nummer 1 van de jaren tachtig. Dit geldt zeker ook voor zanger Erny Green (oa zanger in Joy Division Undercover) die een grote wens in vervulling ziet gaan met de aankomende tribute tour. Samen met de andere leden van Joy Division Undercover (gitarist Henk Koorn wordt vervangen door Rempe Kooij) zal hij een uitgebreide set spelen met nummers van de eerste drie albums (Jeopardy, From The Lions Mouth en All Fall Down). Denk bijvoorbeeld aan de Post Punk anthems ‘Missiles’ en ‘Winning’, waarbij de eerste het lijflied werd van een hele generatie die zich destijds verzette tegen de opkomst van kernwapens. De band bestaat naast zanger Erny Green uit Rempe Kooij (gitaar), Thijs Heij (Keyboards), Edwin Oranje (Bas) en Gerald Roerdinkveldboom (Drums).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.