De Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) wil meer internationaal bezig zijn. Voorzitter Rob van den Helder zei dat op de door ruim 150 mensen bezochte nieuwjaarsreceptie, die na twee coronajaren weer gehouden kon worden bij Co van der Horst, Amstelveense  Ondernemer van het Jaar. Verder gaat de vereniging zich meer op doelgroepen richten binnen het ledenbestand en op vergroting van het netwerk.

“Daarnaast vervolgen en intensiveren wij de vertrouwde OA-activiteiten zoals u die van ons gewend bent en zetten wij ons in voor verdere versterking van de onderlinge samenwerking, gerichte kennisdeling en belangenbehartiging van ondernemers”, zei Van den Helder. Behoud en aanwas van leden zijn volgens hem van essentieel belang.

Jong

Het bestuur ziet kansen in en buiten Amstelveen. Men kon als buiten Amstelveen gevestigde ondernemer al lid worden, maar dat wordt nu meer gepropageerd, zei Van den Helder. Behalve een aantal jonge leden, kandidaten voor het OA Young netwerk, heeft de OA contacten met internationale ondernemingen, die de laatste maanden lid werden. De OA wil hun behoeften peilen en onderzoeken of en hoe zij Internationaal in Amstelveen kan uitbreiden. De stad heeft tenslotte een internationaal karakter.

Devies

De slogan van de OA wordt aangepast en gaat van ‘meer voor elkaar’ naar ‘meer voor en met elkaar’. Van den Helder liet enkele malen het modewoord ‘verbinden’ vallen. Niet alleen binnen de vereniging maar ook met bijvoorbeeld de gemeente en de lokale politiek wil hij dat. Daartoe dienen o.a. de netwerkborrels binnen het lokale MKB en allerlei andere activiteiten. Voor startende ondernemers bestond al het programma Back on Track, maar in een uitdagend jaar als het vorige en nog komende start de OA in 2023 het programma ‘Stay on Track’ voor álle ondernemers. “Een programma waarmee wij ondernemers willen ondersteunen bij hun uitdagingen op het gebied van o.a duurzaamheid, energietransitie, inflatie, arbeidsmarkt, innovatie, data, veiligheid en internationalisering”, zei Van den Helder. “En wordt gefinancierd vanuit het Stimuleringsfonds Lokale Economie van de gemeente Amstelveen.”

Dank

Er staan ondernemers intussen wel uitdagingen te wachten in het nieuwe jaar, zoals in het vorige. Ook daar kon de voorzitter niet omheen. In zijn toespraak bedankte hij verder de directeur Darshan Sloot en relatiemanager Jelena van Baaren, die volgens hem veel inzet toonden in de wegens corona moeilijke tijd voor ondernemers. “Wat dit team voor werk heeft verzet in 2022 is echt ongelofelijk. Ook wil ik het bestuur bedanken voor hun persoonlijke betrokkenheid en hun support aan de OA.”

Cadeautje

Bij binnenkomst ontvingen aanwezigen een lege Amstelveens Cadeau kaart verpakking met de naam van één van de aanwezige ondernemers erop. Met als doel dat men tijdens de aansluitende netwerkborrel op zoek ging naar de persoon die bij de naam hoort. Als zij na de kennismaking samen op de foto gingen bij de nieuwe stagiaire van de OA, ontvingen beide ondernemers een Amstelveens Cadeau kaart ter waarde van 20 euro. Aangeboden door de bedenker en producent van de kaart, tevens lid van de OA, Groupcard. De bijeenkomst werd ook bezocht door burgemneester Tjapko Poppens, diverse wethouders en raadsleden en ambtenaren.

2 REACTIES

  1. En wie staat er weer het meest prominent op de foto? De lokale ondernemers zijn tenslotte maar bijzaak op een bijeenkomst van lokale ondernemers. “Wat Herbert Raat kan, kan ik ook,” is het motto van burgemeester Poppens.

  2. Nog inniger contacten tussen ondernemers en politiek? 😂😂( lees voor 90% VVD&D66 en bedrijfsleven). Werd dat maar eens wat minder. Dat zou heel wat gezonder zijn voor de lokale democratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.