Er komt een informatieavond over de 57 koopappartementen die worden gebouwd op de plaats van de Heilige Geestkerk aan de Lindenlaan (hoek Haakbeuklaan). Omwonenden kwamen destijds in opstand, omdat zij de kerk niet volledig gesloopt wilden zien. Die wordt gehouden op dinsdag 17 januari van 19.00 tot 20.30 uur in de voormalige koffieruimte ban de kerk. Die kerk wordt de huisvesting van dagopvang voor kinderen.

De plannen werden onder druk van het rumoer in de buurt veranderd, waardoor de klokkentoren behouden blijft.

Dagkerk en pastorie

Aanleiding voor de informatieavond is nu het feit dat ontwerpbestemmingsplan, ontwerpvergunning en het ontwerpbesluit Wet Geluidhinder ter inzage liggen tot en tot en met 1 februari.  De koopappartementen komen op de plek van de dagkerk en de pastorie. Omwonenden ontvangen een uitnodiging voor de informatieavond.

 Ook kinderopvang

Er komen geen sociale huurwoningen dus. Maar wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening) betoogt dat de middeldure koopappartementen, met zelfbewoningsplicht, bijdragen aan een betere woonbalans in Keizer Karelpark. “Met het toevoegen van woningen in de stad houden we zoveel mogelijk rekening met de leefomgeving in de buurt.” Naast appartementen, een halfverdiepte parkeervoorziening en extra parkeerplaatsen voorziet het plan in kinderopvang in het leegstaande, te restaureren kerkgebouw. Gordon: “De wijk Keizer Karelpark heeft grote wachtlijsten voor kinderopvang. Ook daar is veel behoefte aan.”

Formele inspraak

Voor het ontwerpbestemmingsplan zijn diverse onderzoeken uitgevoerd, zegt de gemeente. Zoals naar verkeer, milieu, geluid, bodem, bezonning, watercompensatie, flora en fauna en parkeren. De laatste stap na de formele inspraakperiode is de besluitvorming door de gemeenteraad over het bestemmingsplan. En het college van B en W besluit over de aangevraagde vergunning en de vaststelling hogere waarden besluit.

Groen

Groen is belangrijk voor de leefomgeving. De gemeente heeft afspraken gemaakt over het aanbrengen van gevarieerde beplanting van wisselende hoogte. De ontwikkelaar heeft gemeld met de beplanting rekening te houden met het uitzicht van de bewoners aan het Zomerlindepad en ook met het uitzicht van toekomstige bewoners. De Noorse esdoorn wordt na de bouw vervangen door een nieuwe Noorse esdoorn, volgens de gemeente ‘van behoorlijke omvang’. De Heilige Geestkerk en de klokkentoren blijven als gemeentelijk monument behouden. De glas-in-lood ramen van de dagkerk krijgen een nieuwe plek in het kerkgebouw. De bouw kan starten als alle besluiten onherroepelijk zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.