Het Cobra Museum voor Moderne Kunst biedt volgend jaar voor vijf jongeren een zogenaamde Cobra Academy. Een jaar lang komen zij elke maand bij elkaar om te zien hoe een museum werkt.

De kandidaten zijn mensen tussen 17 en 25 jaar uit Amstelveen. Zij maken van het museum ‘hun plek’, zegt het Cobra Museum. In de praktijk bekent het de handen uit de mouwen steken. “En samen net je vrienden een event te organiseren.”

Van binnenuit

De Cobra Academy is er voor jonge mensen”, benadrukt het museum. “Of zij nu geen genoeg kunnen krijgen van beeldende kunst, of juist denken dat het allemaal wel wat spannender kan.” Deelnemers leren volgens Cobra de werking van de museumwereld en komen er van binnenuit me in aanraking. “Maar we zijn ook benieuwd naar jouw mening over museumzaken”, zegt Cobra Museum. Dat biedt de leden van de Academy ook de kans jaarlijks twee eigen evenementen te bedenken en organiseren, die helemaal in het teken staat van wat zij denken dat een museum interessant maakt voor jonge mensen. Motivatie sturen en daarmee aanmelden via www.cobra-museum.nl of een video naar activiteiten@cobra-museum.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.