In een video zeggen jonge verslaggevers van Amstelkids dat er te weinig Pieten waren gepland voor de intocht van Sinterklaas op het Stadsplein om naar alle basisscholen in Amstelveen te gaan. Amstelkids werd gevraagd het pietentekort op te lossen, zo blijkt uit het nieuwe Amstelkids Sinterklaas Journaal. 

“Piet Planning stuurde al een aantal weken voor de Sinterklaasintocht een videoboodschap naar de redactie van Amstelkids”, zegt die.

Pensioen

“Hierin werd verteld over de vele pieten die met pensioen zijn gegaan en dus in Spanje zijn gebleven.” Het vinden van nieuwe Pieten is net zo moeilijk als dat van nieuwe juffen en meesters. Dus vroeg zij de kinderverslaggevers om hulp, meldt de redactie van Amstelkids, een geregeld door kindreporters gemaakte krant, die eenmaal per jaar ook een Sinterklaas Journaal verzorgt.

Toch naar alle scholen?
De jonge reporters zijn de afgelopen weken hard op zoek gegaan om dit probleem op te lossen. Want het Sinterklaasfeest moet op alle scholen in Amstelveen gewoon door kunnen gaan met genoeg pieten.

Het Amstelkids Sinterklaas Journaal, dat wordt gepresenteerd door Zoë (9) van de Willem-Alexanderschool, is gemaakt in opdracht van het Sinterklaas Comité Amstelveen. Het is te bekijken op www.amstelkids.nl, via YouTube van op de televisiezender RTV Amstelveen. Het journaal wordt ook naar alle basisscholen gestuurd. Bekijk het journaal hier: https://youtu.be/2whc0YIDKLI

Krant en video
De kinderkrant Amstelkids is zo’n tweeënhalf jaar geleden opgericht en bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De krant verschijnt vijf keer per jaar gratis op alle basisscholen in Amstelveen. Doel is volgens uitgever Marloes Smit kinderen meer te laten lezen en leren over hun eigen omgeving.

te werken. Sinds twee jaar verschijnen ook Amstelkids Videojournaals over lokale onderwerpen. Jeugdige reporters maakten twee keer eerder een Amstelkids Sinterklaas Journaal, maar ook een Vrijheidsjournaal, een Verkiezingsjournaal en een journaal over internationalisering. Smit roept overigens ouders van kinderen op zich te melden als zij het leuk vinden hun zoon of dochter in een van de journaals die nog op de planning staan te zien. Opgeven kan via www.amstelkids.nl.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.