De op dit moment in Museum Jan exposerende glaskunstenares Barbara Nanning (1957) is tot Kunstenaar van het Jaar uitgeroepen. Dat vond vorige week zaterdag (19 november) plaats.

“Ik heb dolblij en trots”, zegt zij zelf over het behalen van die eretitel voor 2023.

Acht finalisten

Natuurlijk deelt het museum ook het museum in die blijdschap. “Wij zijn vereerd de vindingrijke kunstwerken van Nanning op dit moment te mogen tonen in een solotentoonstelling”, zegt directeur Marieke Uildrinks. Nanning werd uit acht finalisten gekozen.

Bewogen Verstilling

De expositie heet ‘Bewogen Verstilling’ en is te zien tot en met 29 januari. Sinds haar opleiding is Barbara Nanning met diverse kunstvormen bezig geweest, voordat zij het glas als materiaal zag. Haar sculpturen zijn volgens Uildriks ’tot in de perfectie’ uitgevoerd. “Er zijn weinig kunstenaars bij wie de kennis van het maakproces zo hoogstaand is en zo mooi zichtbaar wordt in de schoonheid van het eindproduct”, oordeelde de jury die meende dat de eretitel naar haar moest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.