De provincie Noord-Holland stelt tweemiljoen euro beschikbaar voor sportverenigingen die hun accommodatie willen verduurzamen. De regeling werd eerder al opengesteld en bleek volgens haar een groot succes. Nieuwe aanvragen kunnen van 9 januari af worden ingediend.

Er blijkt veel belangstelling voor de subsidieregeling verduurzaming sportaccommodaties te zijn, meldt de provincie. Dit jaar hebben al 57 sportverenigingen subsidie ontvangen.

Positief effect

De effecten van de verduurzaming bij sportverenigingen blijken groot. De provincie stelt daarom opnieuw geld beschikbaar zodat nog meer sportclubs hun plannen voor verduurzaming kunnen realiseren. “We zien veel positieve effecten van de regeling”, zegt gedeputeerde Rosan Kocken. De investeringen dragen volgens haar bij aan de CO2 reductie en de sportverenigingen betrekken hun leden actief bij de verduurzamingsmaatregelen. “Ook is er meer aandacht voor het scheiden en inzamelen van afval en het visualiseren van de energieoplevering op tv-schermen. Veel verenigingen willen ook in de toekomst verdere verduurzamingsmaatregelen nemen. Dat is een goede ontwikkeling die de provincie graag ondersteunt.”

Zonnepanelen

De subsidie kan besteed worden aan bijvoorbeeld zonnepanelen, LED verlichting, isolatiemateriaal, apparatuur voor warmte-koude terugwinning, een warmtepomp en HR-glas. Naast sportverenigingen kunnen ook beheersstichtingen van sportaccommodaties subsidie aanvragen. Het maximaal aan te vragen bedrag is €25.000. De regeling staat open tot 31 maart 2023 en kan via het subsidieloket van de provincie worden aangevraagd. De subsidie wordt verleend uit het Economisch Herstel en Duurzaamheidsfonds. Met dit fonds draagt de provincie bij om de economische en maatschappelijke effecten als gevolg van de uitbraak van corona te verzachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.