Gewoontegetrouw volstrekt buiten de media blijken maandag al leerlingen van het Nova College in het raadhuis bij B&W op bezoek te zijn geweest. Er verscheen pas donderdag een persbericht over.

Het Nova College schijnt haar expertise te hebben aangeboden, omdat zij B&W zeggen te willen helpen bij concrete oplossingen voor de maatschappelijke opgaven waar de gemeente op stuit, zoals de ‘ontwikkelingen rondom Schiphol, leefbaarheid, wonen, maar ook de opgaven ten aanzien duurzaamheid, warmte, jeugdzorg en de opvang van nieuwkomers.’ Kennelijk buiten de gemeenteraad om.

 Vakmensen

Twee studenten van het Nova College boden daartoe symbolisch een dobbelsteen aan, met op de zijden de maatschappelijke uitdagingen die volgens de school spelen in de gemeente. Die kunnen door de maakindustrie worden opgelost, is kennelijk de bedoeling. “Met vakmensen die ervoor zorgen dat huizen verduurzamen, de scheepvaart onderhouden blijft en ons land het internationale logistieke knooppunt kan blijven.” Daarvoor zijn goed geschoolde mbo’ers nodig en de vraag naar hen stijgt, wist het Nova College, dat naar eigen zeggen nauw samenwerkt met bedrijven en instellingen in de regio. “Ook gemeenten nemen in dit krachtenveld een steeds belangrijkere rol in.” Daarom wil het college samenwerken met B&W.

130 opleidingen

Namens het Nova College waren voorzitter Florus Roelofsen en bestuurslid Thalitha van den Elst aanwezig. De wethouders Adam Elzakalai (Economische Zaken) en Floor Gordon (Duurzaamheid en plaatsvervanger Onderwijs en Jeugd) vertegenwoordigden de gemeente. Elzakalai zei goed geschoolde jongeren graag binnen de regio te willen houden Gordon graag samen te werken met het Nova College. “Het is belangrijk dat we meer zicht krijgen op de mogelijke drempels die studenten en leerlingen ervaren als gevolg van de manier van werken van de gemeente Amstelveen,” zei ze.

Het Nova College biedt ruim 130 beroepsopleidingen in de afdelingen Autotechniek, Bouw, Business School, CIOS Haarlem Hoofddorp, Duurzaamheid, Hotelschool, ICT, Lab, Logistiek, MyTalent, MyTec, Orde en Veiligheid, Performing Arts, Reizen en Vrije tijd, Scheepvaart, Techniek, Uiterlijke Verzorging, Welzijn en Zorg. Daarnaast het opleidingen en cursussen voor volwassenen, variërend van vmbo-t, havo en vwo in het vavo tot bedrijfsscholingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.