Ook dit jaar nam Amstelveen weer deel aan de Nationale Klimaatweek. De gemeente bracht op diverse plekken informatie over duurzaamheid en het belang van energie besparen onder de aandacht en bereikte dagelijks volgens haar zo’n 20.000 inwoners via Facebook, Instagram en AmstelveenZ. Ruim tweehonderd inwoners spraken met energie- en klimaatcoaches op de vrijdagmarkt.

Wethouder Floor Gordon van duurzaamheid spreekt over groot enthousiasme bij veel inwoners over duurzaamheid. Amstelveners zouden op grote schaal willen besparen op energie. “Ook vinden inwoners het steeds belangrijker om de leefomgeving voor te bereiden op het veranderde klimaat”, zegt ze. De gemeente gaf tijdens de Nationale Klimaatweek honderden inwoners laagdrempelige handvaten die volgens haar kunnen leiden tot verlaging van de energiekosten.

Webinars

Ruim vijftig van de meer dan 90.000 inwoners volgden volgens de gemeente het webinar ‘De energierekening verlagen met een tochtvrij huis’ en degenen die het misten kunnen het terugkijken via www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen/online-informatieavonden-voor-bewoners-2022. Huurders en woningeigenaren kregen via dat webinar uitleg hoe ze het energieverbruik kunnen verlagen.

Op dinsdag 2 november organiseerde de gemeente in samenwerking met Participe een praktische workshop ‘Energie besparen’, waar dertien inwoners kwamen, die zelf aan de slag willen met kleine maatregelen die veel op kunnen leveren.

Markt

Op de markt gaven energiecoaches gaven tips over het besparen van energie en beantwoordden vragen van huurders en woningeigenaren. Inwoners die de markt gemist hebben maar wel graag een gratis adviesgesprek willen hebben kunnen dat boeken via https://regionaalenergieloket.nl/amstelveen/indebuurt/projecten/energiecoaches-amstelveen. De BelKlus voert in opdracht van de gemeente gratis energiebesparende maatregelen uit bij inwoners die 67+ of gehandicapt zijn. Meer informatie is ook te vinden op https://www.belklus.nl/energiezuinig.

2 REACTIES

  1. Burgers zijn meer geïnteresseerd in het besparen op hun energierekening. ( heel terecht overigens)
    Over de grote vervuilers in onze regio ,hoor ik mevr Gordon niet! Ik denk aan Schiphol, de particuliere auto en die biogascentrale in Diemen.

  2. Rijksweg A9 is de grootste vervuiler van Amstelveen. Dat die hier niet door een tunnel wordt geleid, is een eeuwige schande. De permanente verwoesting van het centrum van Amstelveen ten behoeve van een open verkeersgoot hebben wij te danken aan een ééntweetje tussen een VVD-minister en een VVD-wethouder. Laat niemand dat ooit vergeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.