In het wijkcentrum Middenhof aan Dr. Willem Dreesweg 155 wordt donderdag 24 november (19.00 uur) weer een Alzheimer Café Amstelveen gehouden.

Gespreksleider Job van Amerongen spreekt daar met mantelzorger Marc Winkel over het dementieproces van diens vader Fred.

Herkenbaar

De onderwerpen die aan de orde komen zullen voor veel mantelzorgers heel herkenbaar zijn, zoals wanneer men zich dat realiseert dat veranderende gedrag van een naaste veroorzaakt wordt door dementie. En welke stappen moet men dan moet zetten. In het geval van Fred Winkel is de zorg voor hem opgepakt door de familie. Maar de vraag is: Hoe doe men dat als familie en wie kunnen daarbij ondersteunen? Ondanks deze goede en gezamenlijke zorg is er toch een moment gekomen dat Fred naar een verpleeghuis is verhuisd. Marc vertelt hoe hij deze overgang heeft ervaren. Uiteindelijk is Fred in het verpleeghuis overleden en Marc vertelt ook hoe de laatste levensfase van zijn vader is verlopen.

Emoties

Het gesprek van Job van Amerongen met Marc Winkel zal veel ervaringen en emoties oproepen bij de bezoekers van het Alzheimer Café. Uiteraard is er ruim gelegenheid om die ervaringen te delen en vragen te stellen.

De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Informatie is te vinden op www.alzheimer-nederland.n/amstelland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.