Ook weer nadrukkelijk verborgen voor de media blijkt wethouder Floor Gordon op Amstelveen College vrijdag een gastles te hebben gegeven. Scholieren daar een op andere scholen stonden volgens de gemeente stil bij de ‘Week van Respect’.

Wethouder Floor Gordon stond voor de klas op het AC om haar verhaal te vertellen en het gesprek aan te gaan met de leerlingen. Wat zij en de leerlingen blijft volstrekt onduidelijk.

Nieuwsgierig

In een achteraf verschijnend gemeentelijk persbericht wil de wethouder wel kwijt dat volgens haar in de samenleving steeds vaker groepen tegenover elkaar komen te staan en het er hard kan toegaan, ook op sociale media. De themaweek was hard nodig, vindt ze. “We moeten nieuwsgierig naar elkaar het gesprek blijven aangaan.”

Week van Respect

De Week van Respect wordt sinds 2006 georganiseerd door de Respect Foundation. Het doel is jongeren te inspireren en te activeren bij te dragen aan een respectvolle samenleving. Dat leidt volgens de organisatie tot een veilige sfeer in de klas, buurt, of op de sportclub. Op langere termijn draagt het bij aan een respectvolle samenleving met betrokken burgers die openstaan voor elkaar, denkt de stichting. Amstelveen is een van de 41 gemeenten die dit jaar meedoen aan de Week van Respect (7 t/m 13 november). De gemeente doet kennelijk in het geheim sinds 2019 me aan de themaweek. Naast het Amstelveen College besteedde het Florencius aandacht aan de week, alsmede de basisscholen Westwijzer en Horizon, meldt de gemeente. Lesmaterialen en begeleiding door de Respect Foundation zijn overigens het hele jaar beschikbaar voor instellingen die ermee aan de slag willen.

3 REACTIES

 1. Laten bestuurders dan eerst zelf wat respect betuigen aan openheid en transparantie naar de burger en de pers.
  Zo lang dat niet gebeurt , is alles wat uit hun mond komt schijnheilig gekwezel.
  Goed voorbeeld doet namelijk volgen mevr Gordon.

 2. Volgens mij moet je de afstand tussen politiek/politici en onderwijs in stand houden.

  Het lijkt me absoluut onwenselijk dat politici in dit geval van d66 jongeren gaan onderwijzen over wat wel en niet goed is.

  Juist dat werkt polarisatie in de hand. Het onderwijs is van onafhankelijke onderwijzers en docenten!

  • Is pure onzin! Zij komt hier binnen als wethouder van een politieke club. Dat weten deze pubers ook en die zijn ook weer niet zo jong dat ze niet weten dat elk verhaal gekleurd is, ook van een docent.
   Vroeger, toen ik op het HWC zat, kreeg ik bij geschiedenis, ook die onderwerpen voorgeschoteld die bij de PC richting hoorde. ( schoolstrijd Vb.). Naderhand op de PABO, die openbaar was, de geschiedenis van de SDAP en de vakbonden.
   Het is juist aan de leerkracht om de leerlingen te laten ontdekken op welke punten een verhaal gekleurd is. Kinderen van 15 á 16 jaar oud kunnen dat best. Het zijn geen domme schapen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.