Dinsdag 8 november (20.30 tot 22.00 uur) is schrijfster Yvonne Keuls te gast in Literair Café 102. Zij praat dan met de deelnemers over haar boek ‘Mevrouw mijn moeder’ in de bibliotheek aan het Stadsplein.

Het is een bijzondere editie, want het café wordt d0rgaans eenmaal per maand op donderdag gehouden. Bijzonder ook al, omdat het betreffende boek na afloop cadeau wordt gegeven.

Negentig publicaties

Leden van de bieb moeten overigens een toegangsprijs van vijftien euro voor het café betalen. Niet-leden € 17,50. Yvonne Keuls (1931) werd geboren in het toenmalige Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Ze heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur.

Het boek
Met ‘Mevrouw mijn moeder’ richt Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar moeder. Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over repatriëring naar Nederland, vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. ‘Mevrouw mijn moeder’ is een humorvol geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek.

Café

Het Literair Café 102 biedt elke maand de kans te praten met een auteur. Deelnemers kunnen dan brandende vragen, ervaringen delen of misschien wel een literaire discussie starten met hem of haar. De bieb organiseert de avonden samen met boekhandel Libris Venstra, die in netzelfde pand is gevestigd. Kaarten voor de bijeenkomst met Yvonne Keuls zijn online te koop op de website van de Bibliotheek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.