Deze week zijn er op belangrijke wegen richting het Oude Dorp extra borden geplaatst die verwijzen naar parkeerterreinen in die wijk verwijzen. Daarmee wil de gemeente het parkeren gemakkelijker maken voor bezoekers van de oude dorpskern.

De borden verwijzen naar de drie belangrijkste parkeerterreinen: Kazernepad, Raadhuis en Doorweg. Bij elk parkeerterrein wordt nu ook doorverwezen naar het volgende.

Vol

Verkeerswethouder Herbert Raat: “Dit voorkomt dat bezoekers onnodig rondjes rijden rondom het Oude Dorp. De volgende stap is het instellen van een dynamisch systeem, waardoor automobilisten al vanaf de weg kunnen zien of het parkeerterrein vol of vrij is, zodat zij meteen kunnen doorrijden naar het volgende parkeerterrein. Op dit moment onderzoekt de afdeling Verkeer de mogelijkheden hiervoor. We verwachten dit systeem op niet al te lange termijn te kunnen plaatsen.”

Parkeervoorziening

Op dit moment wordt er ook gekeken naar andere mogelijkheden voor het verbeteren van de parkeervoorzieningen rond het Oude Dorp en het raadhuis, zoals het creëren van extra parkeergelegenheid. De parkeerdruk in en rondom het Oude Dorp is al jaren hoog en er was tot nu toe geen goede parkeergeleiding of –verwijzing. Dit leidt tot zoekverkeer, overlast en verkeersonveiligheid. Een goede parkeervoorziening vergroot de aantrekkingskracht van het Oude Dorp, van het Amsterdamse Bos en de Poel, en van de gemeente als werkgever.

5 REACTIES

 1. Het zoveelste bewijs dat de horeca/politiek weer goed voor zichzelf zorgt in het Oude Dorp. De verwevenheid ligt er weer duidelijk boven op. 😂

 2. “Op dit moment wordt er ook gekeken naar andere mogelijkheden voor het verbeteren van de parkeervoorzieningen rond het Oude Dorp en het raadhuis, zoals het creëren van extra parkeergelegenheid. De parkeerdruk in en rondom het Oude Dorp is al jaren hoog en er was tot nu toe geen goede parkeergeleiding of –verwijzing. Dit leidt tot zoekverkeer, overlast en verkeersonveiligheid. Een goede parkeervoorziening vergroot de aantrekkingskracht van het Oude Dorp, van het Amsterdamse Bos en de Poel, en van de gemeente als werkgever.”

  Kortom: Het gemeentehuis had nooit op die locatie mogen komen en blijven.

  • Ik ben het eens met hr. Van Waning.
   Het gemeentehuis ligt nu decentraal, maar het ligt wel op een lokatie dat goud waard is, gezien de (grond- en huizen)prijzen in die omgeving.
   Waarom niet dat bijna altijd slecht lopende Cobramuseum ontmantelen en dat verbouwen tot een gemeentehuis?
   Dat ligt veel centraler in de gemeente en is ook veel beter te bereiken met het OV, vanuit geheel Amstelveen.

 3. Het Cobramuseum ligt erg ongelukkig vwb parkeergelegenheid. Gedeeltelijke afbraak ervan tbv de bereikbaarheid van de docking stations van het winkelcentrum Stadshart is een goed idee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.