Karin Bloemen & Band op donderdag 3 november en het 25-jarig jubileumfeestje van Släpstick (voorheen De Wereldband), een dag later, zijn in de Schouwburg Amstelveen te zien. De schouwburg deelt dit seizoen ook voor het eerst de zogeheten Amstelveense Toneel Publieksprijs uit, bij toneelvoorstellingen.

Karin Bloemen is bekend van haar grote extravagante shows, maar in het theaterconcert op donderdag 3 november keert zij terug naar haar eerste grote liefde: zingen

Inspiratiebronnen

Samen met de Old School Band gaat ze helemaal voor de muziek. Belangrijke inspiratiebronnen voor Karin Bloemen zijn zangeressen als Billie Holiday en Aretha Franklin. De stijl van de Old School Band sluit daar naadloos op aan;  Funk, jazz en soul. In dit pure, muzikale programma komen de allemaal voorbij, van eigen stukken tot en met de fijnste covers uit het rijke repertoire van Billie, Aretha, Norah en Amy. En en Karin dus.

Jubileum
Släpstick (voorheen De Wereldband) komt vrijdag 4 november naar Schouwburg Amstelveen met The Roaring Twenties. Wegens het 25-jarig bestaan brengen de heren een feestelijke voorstelling. In elk theater waar zij spelen geven ze een Bal. Een voorstelling in de vorm van een feest in de stijl van de jaren ’20 van de vorige eeuw, compleet met rode loper. “Dus: doe je feestkleding aan en betreed de rode loper”, adviseert het theater. “The Roaring Twenties komen naar Amstelveen.” Bekijk de complete theateragenda op www.schoubwurgamstelveen.nl

Publieksprijs

Schouwburg Amstelveen brengt al bijna vijftig jaar toneelvoorstellingen op de planken. Ook dit seizoen weer. Om de toneelvoorstellingen extra in het zonnetje te zetten, heeft de schouwburg de Amstelveense Toneel Publieksprijs in het leven geroepen. Na afloop van alle toneelvoorstellingen ontvangen bezoekers een mail met de uitnodiging om de voorstelling middels een korte vragenlijst te waarderen. Aan het eind van het theaterseizoen wordt de Amstelveense Toneel Publieksprijs door het theater toegekend aan: Beste toneelstuk, Beste acteur en Beste actrice.

Veertig voorstellingen
Op de agenda van de Schouwburg staan bijna veertig toneelvoorstellingen, die soms aanzetten tot nadenken, toneel waar je om kunt lachen of andere stukken over actuele maatschappelijke dilemma’s. De schouwburg zelf tipt het bejubelde ‘Verdriet is een ding met veren’ met Jacob Derwig op 9 december, ‘De jaren’ naar het meesterwerk van Annie Ernaux op 3 december en Ellen Pieters & Han Oldigs. Die op 13 november vertellen op hilarische wijze het scheppingsverhaal in ‘Adam & Eva 2.0’. Het politieke drama ‘Momentum’ op 27 november met o.a. Waldemar Torenstra gaat over de achterkant van de politiek en over machthebbers die niet mogen falen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.