Woensdag 26 oktober 19.15 uur is de documentaire uit de reeks Arts in Cinema ‘Kijk op Kunst’ de film ‘Pissarro: Vader van het impressionisme’ te zien in Cinema Amstelveen.

Zonder Camille Pissarro is er geen Impressionistische beweging. Hij staat terecht bekend als de vader van het Impressionisme.

Geminacht

Het was een dramatisch pad dat Pissarro volgde en ondanks dit alles schreef hij uitvoerig aan zijn familie. Dankzij deze intieme en onthullende brieven onthult deze aangrijpende film Pissarro’s leven en werk. Geboren in West-Indië vond Pissarro, als jonge man in Parijs, zijn passie voor de schilderkunst waar hij op 43-jarige leeftijd een groep enthousiaste kunstenaars samenbracht in een nieuw collectief. Hun eerste tentoonstelling werd door de critici geminacht, maar de groep had een nieuwe naam verworven: de Impressionisten. Gedurende de volgende 40 jaar was Pissarro de drijvende kracht achter wat vandaag gezien wordt als de meest favoriete artistieke beweging in de wereld.

Ashmolean Museum

Het Ashmolean Museum kent een lange traditie van uitmuntendheid. Het allereerste openbare museum in het Verenigd Koninkrijk (dat zijn deuren opende in mei 1683) herbergt een wonderbaarlijk rijke collectie, waaronder het opmerkelijke Pissarro archief. Met exclusieve toegang tot het meest uitgebreide archief van welke Impressionistische schilder dan ook, en tot het eerste grote Pissarro retrospectief in vier decennia, deze film verkent en belicht het boeiende leven en werk van een ongelooflijke kunstenaar.

 Inleiding
Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale topexposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires bieden een exclusief kijkje achter de schermen van internationale musea. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ‘s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Voorafgaand aan de vertoning verzorgt museumdocent en beeldende kunstenaar Henk van den Bosch een korte, informatieve inleiding over de kunstenaar en/of stroming.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.