Voor de achtste keer wordt van donderdag 27 oktober t/m dinsdag 1 november het Seret Film Festival in Cinema Amstelveen gehouden. Er worden dan zeven Israëlische films en documentaires gedraaid in de originele versie, met Engelse ondertiteling.

Het programma is als volgt: Donderdag 27 oktober 20.15 (aanvang receptie 19.30) Paris Boutique (uitverkocht); zaterdag 29 oktover 18.30 uur ‘On This Happy Note’; zaterdag 29 oktober 20.30 uur ‘Greener Pastures’ (uitverkocht); zondag 30 oktober 18.30 uur ‘Karaoke’ (uitverkocht); maandag 31 oktober 19.00 uur ‘The Forth Window’; dinsdag 1 november 15.30 uur ‘Love was it not’ (Nederlandse ondertiteling); dinsdag 1 november 20.00 uur uur ‘Perfect Strangers’ (uitverkocht).

Anat Grov

De film ‘On this Happy Note’ op 29 november bereidt Anat Gov, een van de meest invloedrijke toneelschrijvers in het Israëlische theater, zich voor op haar dood. Ze vraagt Arik Kneller, een kunstenaarsagent, om de executeur van haar testament te zijn. Arik heeft moeite om de humor en sereniteit te accepteren waarmee ze haar aanstaande einde tegemoet gaat. Anat, die bewust haar naderende einde accepteert, wil een spirituele erfenis achterlaten: er kan een happy end zijn.

Amos Oz

De film ‘The Forth Window’ gaat over het internationale succesverhaal van de bekende auteur Amos Oz, een symbool van het Israëlische geweten en een schrijver vertaald in 45 talen, schuilde een dubbele tragedie.

‘Love was it not’ is een tragisch liefdesverhaal tussen een gevangene en haar ontvoerder. Helena Citron, flamboyant en vol leven, wordt als jonge vrouw naar Auschwitz gebracht en vindt al snel onwaarschijnlijke troost onder de voogdij van Franz Wunsch, een hooggeplaatste SS-officier die verliefd wordt op haar en haar magnetische zangstem. Met het risico van een zekere executie als ze betrapt zouden worden, ging hun verboden relatie door tot haar wonderbaarlijke bevrijding. Met een Cinevillepas zijn alle films gratis toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.