Niet in 2026 maar later in het volgende jaar (2027) wordt de A9 in Amstelveen opgeleverd. Rijkswaterstaat (RWS) heeft dat aan B&W meegedeeld, die het weer doorgeven aan de gemeenteraad. Overigens zegt RWS er niet bij in welke maand van 2027 men nu op oplevering moet rekenen. Rijkswaterstaat probeert nog samen net aannemer VeenIX te onderzoeken of versnelling nog mogelijk is.

Corona

Behalve aan corona, heeft RWS de schuld van de vertraging aan geopolitieke oorzaken, waardoor schaarste aan grondstoffen ontstond, en aan gebrek aan voldoende technisch geschoold personeel. Door de vertraging ontstaan geen financiële problemen bij de gemeente, zeggen B&W. “Omdat wij daarover in verschillende overeenkomsten afspraken hebben gemaakt en onze bijdragen reeds zijn voldaan.”

Niet verantwoordelijk

B&W schrijven verder dat de gemeente niet verantwoordelijk is voor overschrijdingen in het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht. “Daarnaast blijft voor het college de belangrijkste voorwaarde dat de bereikbaarheid van Amstelveen op orde blijft en geen gevolgen heeft voor zowel de korte als de lange termijn.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.