Na een (school) jaar intensief verbouwen opent het Keizer Karel College aan Elegast donderdag 6 oktober (13.30 uur) officieel de deuren van het vernieuwde gebouw. Wethouder Floor Gordon onthult het nieuwe gevelbord, een cadeau van de Gemeente, dat aan de buitenmuur van de school hangt. De heropening wordt gevierd tijdens een feestelijk onderwijsevenement met als thema ‘Liefde voor leren’, dat om 13.00 uur begint.

Sprekers op het gebied van onderwijs en onderwijsvernieuwing – zoals Jelle Jolles, Martijn van der Spoel en Lia Voerman – geven daar lezingen en workshops.

Transformatie

Het vernieuwde Keizer Karel College heeft een ware transformatie ondergaan. Veel (oud-)leerlingen zullen hun school niet meer herkennen. Waar de school eerst bestond uit klaslokalen en gangen is deze nu verdeeld in vier gebieden: Exacte vakken, talen, maatschappelijke vakken en kunstvakken. Leerlingen volgen hun klassikale lessen nog steeds in lokalen. Deze zijn nu gelegen aan de nieuwe zogeheten leerpleinen waar zij de kans krijgen hun eigen leerproces vorm te geven. “Het Keizer Karel College bestaat dit jaar 65 jaar”, zegt rector Nan Botting. “De oudste school van Amstelveen houdt zich al 65 jaar bezig met onderwijs en het leren van jongeren. In het nieuwe gebouw kan de school de jarenlange ervaring combineren met de innovatieve kijk op onderwijs. Op het Keizer Karel College krijgt de leerling volop keuzemogelijkheden om op allerlei manieren te leren: in de klas, op een leerplein, met elkaar of alleen.”

Bij bouwproject stonden twee uitgangspunten centraal. Ten eerste ondersteunt de nieuwe indeling en vormgeving van het gebouw de onderwijsvisie van de school. Het tweede uitgangspunt was een goede en gezonde leer- en werkomgeving. Het nieuwe gebouw is duurzaam, heeft een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.