Zaterdag 8 oktober signeert de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson van 16.00 uur af bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg zijn nieuwe boek ‘Between the Sea and the Sky’.

Hij schoot zijn opnamen, zoals voorzijn boek Before They Pass Away, op moeilijk te bereiken plekken. Dat was waar Jimmy Nelson zich meestal bevond. In het voorjaar van 2020 was reizen plots onmogelijk. In plaats van het vliegtuig pakte hij de fiets en reed hij langs vissersdorpen, polderlandschappen en vestingstadjes. Hij ontdekte de traditionele Nederlandse dracht en realiseerde zich dat die eigenlijk net zo bijzonder is als de culturele uitingen van de Papoea’s of Maasai.

Katwijk

Nelson greep de pandemie aan om Nederland in beeld te brengen zoals dat volgens sommigen niet eerder gedaan is. In zijn nieuwe boek portretteert hij twintig gemeenschappen in streek- en klederdracht en de omgeving die hen gevormd heeft – van het Zeeuwse Axel tot het Friese Hindeloopen en van Katwijk tot Rijssen. Het boek toont een deel van de Nederlandse identiteit die bijna verdwenen en vergeten is. Als onderdompeling in de cultuur van zijn geadopteerde vaderland is Between the Sea and the Sky bovendien Nelsons meest persoonlijke boek tot nu toe. Hij zal daar voor hij gaat signeren kort over zijn ervaringen bij de totstandkoming van Between the Sea and the Sky vertellen.

Het nieuwe boek is gebonden, groot formaat (29×37 cm) en bevat 528 pagina’s. De prijs: € 125,00. Die prijs geldt althans voor alle vooraf gereserveerde en voor de op de dag zelf gekochte exemplaren, gesigneerd of ongesigneerd. (Ter vergelijk: op de website van de JNF worden gesigneerde exemplaren aangeboden voor € 195,00.). Geïnteresseerden wordt verzocht zich aan te melden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694. Aangeven ook met hoeveel personen men komt en of er een of meerdere gesigneerde exemplaren worden afgenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.