Zondag 25 september is er ’s middags om 16:30 uur een muzikale vesper in de Kruiskerk. De Vesperscantorij o.l.v. Henk Trommel (foto) brengt met vocale, instrumentale solisten en een barokensemble de prachtige cantate ‘Herz und Mund und Tat und Leben’ (BWV 147) van Johann Sebastian Bach.

De toegang is vrij, maar er wordt een gift gevraagd om de onkosten die gemaakt worden te bestrijden.

Lutherse kerk

De cantate is in 1723 gemaakt voor een van de Maria-feesten in de Lutherse kerk van Leipzig waar Bach toen woonde en werkte. Dankzij Maria is Jezus ter wereld gekomen. Dat was voor Bach de reden een feestelijke cantate te maken met viool-, trompet- en hobo-solo’s en met sopraan-, tenor-, alt- en basaria’s. Het prachtige en geliefde koraal ‘Jesu bleibet meine Freude’ besluit de cantate. Liturgie is ds. Ruurd van der Weg (Uithoorn).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.