Naar de Bolder Bazaar (foto), afsluiting van het 45-jarige bestaan van dat wijkcentrum, kwamen zaterdag naar schatting vijfhonderd mensen, meldt Participe Amstelland.

“Vorig jaar september is er een groot feest geweest, maar door de lock downs hebben we het niet echt kunnen vieren, vandaar deze afsluiting”, zegt Wilma Stokkel, wijkcoach van de welzijnsorganisatie.

Wandelen

Overigens zijn in De Bolder zaterdagmorgen de 25 deelnemers aan de wandel 4daagse binnengehaald en gehuldigd. “Gezellige ochtenden, waarin de deelnemers tijdens het wandelen leuke gesprekken voerden en soms zelfs weer nieuwe plekjes in de wijk ontdekten”, meldt Participe, dat tegenwoordig de wijkcentra beheert. Tijdens de bazaar kon men zien wat eigenlijk de hobby’s van de standhouders waren. Men zag op de tafels onder meer sieraden, tassen, schilderijen, kaarten, handgemaakte knuffels en poppen, breiwerk, diamond paint-kunstwerken enzovoort.

Info

Ook waren er informatiekraampjes van de Wijkkoepel, het Sociaal Steunpunt Amstelveen, VluchtelingenWerk Nederland en Participe Amstelland. Beneden zijn veel schaakpartijen gespeeld met de leden van Schaakvereniging Pegasus. Alle aanwezigen werden getrakteerd op lekkere hapjes en ook het terras was goed gevuld. Kraamhouders waren doorgaans over bezoek en verkoop tevreden. “En zij hopen dat dit in de toekomst vaker kan plaats vinden”, zegt Stokkel. Van beheerder Bastiaan Sander mag het. Hij kijkt, net als Wilma Srokkel, met veel genoegen terug op alle festiviteiten. “Het was een kans om te aten zien wat er allemaal in De Bolder gebeurt.” Het jubileumfeest werd mede mogelijk gemaakt door Wijkkoepel Groenelaan, Stichting Ontmoetingscentrum Groenelaan (SOG)G, Jonas Bloemenkiosk (bij Groenhof) en de vele vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.