In de film Kifish, die zondag 2 oktober (17.00 uur) in première gaat in Schouwburg Amstelveen aan het Stadsplein, spelen jongeren die zweven acteer- en scenariolessen hebben gevolgd. Het is het eindresultaat van het project ‘InnerWorld’ van Platform C, partner Future Face en Klas Alpha. Een pilot overigens.

De film is overigens opgenomen door professionals.

Videopodcast

In het voorprogramma staat een videopodcast van Future Face waardoor men ziet hoe de film tot stand kwam. Voorafgaand aan de ‘making of’ en de filmvertoning wordt er een beknopte introductie gegeven en na afloop is er ruimte voor vragen over het project. InnerWorld richt zich op ‘the innerlife’ van jongeren, meldt Platform C. Dat zien volgens de organisatie volwassenen niet.” Waar houden de jongeren zich me bezig? Wat boeit ze? Waar zijn ze bang voor? Wat zijn hun behoeftes en hun dromen?”

Jongeren uit Amstelveen en omstreken die willen leren acteren en in een korte speelfilm spelen, leren in zeven weken de fijne kneepjes van het acteervak en werken samen aan het scenario. Een professioneel productieteam verfilmt het scenario, zegt de organisatie. Gemeente Amstelveen en (het overigens door haar gesubsidieerde) Platform C hebben de pilot gefinancierd. Het is de eerste keer dat de film en de videopodcast vertoond wordt. Tickets voor deze filmpremière zijn verkrijgbaar via Schouwburg Amstelveen
Audities
Er volgen nog twee InnerWorld-trajecten. Iedereen tussen 15-21 jaar kan zich inschrijven om auditie te doen op de donderdagen 6 en 13 oktober of 9 en 16 februari (19.30 tot 22.00 uur) via de website van Our Future Face. Acteerervaring is absoluut niet nodig, oprechtheid wel, zegt die. De eerstvolgende InnerWorld audities vinden plaats in de Zonnesteinzaal bij Platform C, ingang Stadsplein 99.  Platform C, de organisatie voor cultuureducatie en cultuurparticipatie, biedt educatieve cursussen op het gebied van muziek, dans, talen, urban arts, beeldende kunst en media voor alle inwoners van Amstelveen en de regio Amstelland. Platform C werkt samen met uiteenlopende partners op het gebied van cultuurparticipatie voor diverse doelgroepen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.