Op donderdag 28 september (16.00 tot 17.30 uur) vindt een gratis informatieve sessie over laaggeletterdheid plaats in Wijkcentrum De Bolder aan Groenhof 140. De organisatie is in handen van Participe Amstelland, waar men zich kan aanmelden voor een training om er met mensen die er aan lijden om te gaan via www.participe-amstelland.nu.

Maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders van 16 jaar en ouder hebben moeite met lezen en schrijven.

Herkenning

Dat kan een reden zijn dat zij daardoor niet of nauwelijks meekomen in de digitale wereld. Wie vrijwilligerswerk doet of als professional werkt komt ze vast ook tegen. Maar hoe herken je laaggeletterdheid bij iemand? En wat je vervolgens kunt doen?

Participe Welzijn en de Vrijwilligerscentrale Amstelland hebben de (ervarings-) deskundigen van Stichting Leef & Leer uitgenodigd om te laten zien hoe laaggeletterdheid in de praktijk eruitziet zodat iedereen in zijn of haar (vrijwilligers-)werk er beter op in kan spelen. Na de sessie bestaat de mogelijkheid een verdiepende training van twee dagdelen te volgen.

Inschrijven kan via de website www.participe-amstelland.nu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.