Omdat het de huur niet op kan brengen, komt er geen denksportcentrum ter grootte van 800 m² in de uitbreiding van De Meerkamp. De kosten daarvan zouden tweemiljoen euro bedragen en de jaarlijkse huur wordt op een ton geschat. Dat is minstens 57 mille te weinig, want de contributie van de 720 leden van de denksportverenigingen brengen aan contributie niet meer op dan 40 mille.

Er is wel gedacht aan extra inkomsten van horeca, maar AmstelveenSport wil geen tweede horecavoorziening in het pand, waar het zelf ook is gevestigd. Het krijgt een nieuw kantoor in de ter wille van extra zwemwater uitbreiding van het zwembad.

Sponsors

AmstelveenSport voelt er ook niks voor als verhuurder van het denksportcentrum op te treden, dat boven de kantoren van de organisatie is gedacht. De organisatie zegt het financiële risico van leegstand niet kunnen dragen. De initiatiefnemers hebben volgens de gemeente als optie voor dekking van het tekort sponsoring genoemd. “Maar hier nog geen concreet vervolg aan gegeven.”

Aan de bestuurders van de denksportverenigingen is herhaaldelijk gevraagd een stichting als beheerder van de ruimte op te richten, maar tot nu toe is daar volgens de gemeente niets van terecht gekomen. Tot nu toe hebben tien verenigingen (met dus 720 leden) interesse getoond voor de ruimte en de beheersvorm. “Wij zijn genoodzaakt de 800 m², gereserveerd voor een denksportcentrum, niet in het definitieve ontwerp me te nemen”, meldt sportwethouder Herbert Raat. “We gaan verder met de realisatie van extra zwembadwater en kantoren voor AmstelveenSport.” Hoewel het accommoderen van alle denksporten op één locatie naar zijn mening mooi zou zijn, is volgens hem de realiteit dat verenigingen goed ruimte kunnen huren tegen een zeer schappelijke prijs in de diverse wijkaccommodaties in Amstelveen. “Het is de denksportverenigingen niet gelukt zich tijdig te verenigingen en garanties te bieden voor de gemeente op een kostendekkende huursom. Wij hebben geen alternatieven voorhanden om een kostendekkende huursom te garanderen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.