De gemeente blijkt niet gelukkig met vervoer. Nadat het eerder klachten regende over de WMO-vervoerder zijn er nu problemen met het leerlingen vervoer.

Zij is er onaangenaam door getroffen zeggen B&W in een brief aan de gemeenteraad.

60%

Vrijdag 26 augustus kreeg de gemeente van één van de drie gecontracteerde vervoerders door dat met ingang van die datum 69 leerlingen te laat op school zouden komen. In elk geval zouden zijn later worden vervoerd dan op de gewenste tijd. Het betrof zestig procent van het leerlingenbestand waarvoor de transporteur verantwoordelijk is.

Communicatie

Ouders zijn hier werden er drie dagen van tevoren over geïnformeerd. De vervoerder meldt dat de huidige personeelsproblemen de oorzaak zijn. Daardoor kunnen niet alle routes worden gereden en dus niet alle leerlingen op tijd op school komen vervoerd. De gemeente heeft erover geklaagd en benadrukt dat de leerlingenlijsten volgens haar tijdig zijn aangeleverd. “Verder hebben we ons ongenoegen geuit over het feit dat het niet gelukt is alle routes te voorzien van chauffeurs en het niet tijdig communiceren over mogelijke problemen’, schrijven B&W aan de raad. Ze vinden vrijdagmiddag vertellen dat het na het weekend niet kan, rijkelijk laat.

1 REACTIE

  1. De gemeente heeft i.d. zonder meer een punt dat de vervoerder dat niet moet melden op vrijdagmiddag.
    Desondanks beide partijen konden dit verwachten, als je de vervoerder met de laagste inschrijving het contract gunt. Tenslotte zijn deze kinderen niet de gemakkelijkste groep met hun fysieke- en vaak gedragsproblematiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.