De gemeente vraagt de eigenaar van een flat aan de Galerij nader onderzoek te doen, nadat er zaterdag stukken beton naar beneden kwamen.

“Onze toezichthouders hebben inmiddels vastgesteld dat er nu geen gevaar is voor de omgeving”, zegt wethouder Herbert Raat.

Brandweer

Die arriveerden bij de flat nadar zaterdag stukken beton van de galerij naar beneden vielen. De brandweer heeft het loszittende beton verwijderd. Er is geen volgens de gemeente geen sprake meer van gevaar en zij heeft het gebied vrijgegeven.

“Op basis van wat we nu zien is zou er mogelijk sprake kunnen zijn van een constructief probleem”, zegt Raat. “Onderzoek door de vereniging van eigenaren zou hierover uitsluiting moeten geven. Ook vragen we de schade te herstellen.”

De toezichthouders hebben ook andere in de omgeving liggende gebouwen visueel geïnspecteerd en hebben daar geen bijzonderheden aangetroffen.

Oproep

Raat benadrukt dat bewoners altijd een melding kunnen doen bij de gemeente als zij een gevaarlijke situatie vermoeden. “Veiligheid staat voorop.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.