Zich baserend op een verslag over vorig jaar van accountantskantoor Van Ree, dat alle scholen in Amstelveen controleert, heeft de SP vragen gesteld aan B&W over een bedrag van 77 mille dat teveel aan voormalig interim bestuurder Erik Holtslag zou zij uitbetaald. De fractie zegt daarover een klacht van een bezorgde inwoner te hebben gekregen, on februari aan de huidige directeur-bestuurder R. Grillis opheldering te hebben gevraagd over ‘vermeende fraude’, maar geen enkele reactie te hebben gekregen. Vandaar nu de schriftelijke vragen aan B&W.

De voormalige directeur-bestuurder van SG Panta Rhei heeft volgens de SP, die baseert op het accountantsverslag, de wet normering topinkomens (WNT) niet correct nageleefd waardoor een onverschuldigde betaling van 77.000 euro is ontstaan.

Terug vorderen

Daarvoor werd volgens de partij een constructie bedacht waarbij er o.a. met overuren extra vrije dagen zijn ingekocht. “Ook is er een schuld loonheffingen onder toezicht van de voormalige directeur bevonden en gemeld door Van Ree

Accountants, opgesteld 17 juni 2022”, zegt SP-raadslid Nora Fakirni. In het financiële jaarverslag over 2021 staat volgens haar onder vorderingen een bedrag van € 77.000 aan oninbare voorzieningen. “Voor deze bevindingen gelden voor het bestuur de adviezen: terugvorderen en anders melden bij de schoolinspectie.” Met ingang van februari van dit jaar is de voormalige directeur bestuurder van SG Panta Rhei toegetreden tot de Raad van Toezicht van het samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Amstelland en Meerlanden, meldt Fakirni. “Is het college met de SP eens dat het bovenstaande voorval in ieder geval moet worden gemeld bij de onderwijsinspectie en Fiod?”, vaagt zij verder. En, zo nee, waarom denken B&W op dat punt geen rol te hebben, wil zij weten. Evenals hoe het college aankijkt tegen het feit dat de voormalige bestuurder, met minimaal de schijn tegen op het gebied van integriteit, inmiddels lid is van de Raad van Toezicht van Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Amstelland en de Meerlanden. Raadslid Nora Fakirni herinnert er ook aan dat bij SG Panta Rhei al eerder sprake was van misstanden, waardoor een bestuurder op moest stappen.

“Volgens onze informatie zijn nog steeds niet alle stappen genomen om misbruik van middelen te voorkomen”, zegt ze. En ze wil graag  weten welke rol B&W voor zichzelf zien om Panta Rhei te helpen de interne zaken op orde te krijgen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.