Wie is op een oude foto van wijlen fotograaf Erwin Verheijen het kind op kunstwerk het Zwijntje? Op die vraag hebben volgens de gemeente, die hem aan de bevolking stelde, tien mensen gereageerd.

Zij meldden allemaal het bewuste kind te kunnen zijn. Om toch te kunnen achterhalen wie er nu echt op het Zwijntje zit, heeft de gemeente gevraagd een oude foto met dezelfde kleding op te sturen. De foto is onderdeel van de historische fototentoonstelling van de A9 en het Stadshart in belevingscentrum Amstelveen InZicht, die overigens verlengd is tot vrijdag 2 september.

Herkenbare jas

Op de beeldbank is een tweede foto van het kindje gevonden, waarop de jas en de schoenen goed te zien zijn. Vooral een donkere jas met bont langs de mouwen en kraag is herkenbaar. Door het opsturen van een foto uit hetzelfde jaar in dezelfde jas, hoopt de gemeente te weten te komen wie er daadwerkelijk op de foto staat. Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag én de eerste zaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur. Het belevingscentrum bevindt zich boven de bibliotheek op Stadsplein 103 en is een initiatief van de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.