Zoals bekend laat de gemeente inwoners stemmen op het kunstwerk, voor aankoop, van Saskia Boelsums. Die maakte landschapschapsfoto’s van Amstelveen die aansluiten bij de tentoonstelling ‘Verzameld voor Amstelveen – de gemeentelijke kunstcollectie’, die onlangs in Museum Jan werd geopend. De werken van Boelsums (1960), geboren en getogen in Amstelveen, zijn momenteel ook te zien in Museum JAN. Er kan online gestemd worden via Denk Mee Amstelveen.

Tot en met 25 september is in Museum JAN een deel van de gemeentelijke kunstschatten te zien. De expositie omvat een keuze uit de zogenaamde Topografische Atlas.

Schilderachtig

De schilderachtige landschapsfoto’s van Boelsums hebben een sterke eigen signatuur. Speciaal voor deze expositie maakte Saskia Boelsums een serie over Amstelveense landschappen die goed aansluit bij de collectie van de Topografische Atlas.

De gemeente wil een werk van Boelsums aankopen om daarmee haar kunstcollectie te verrijken. De Adviescommissie Beeldende Kunst Amstelveen (ABK) maakte hiervoor een selectie van drie kunstwerken. Het gaat om foto’s van het Amsterdamse Bos, de Urbanuskerk en de Oeverlanden langs de Poel. De  gemeenteraad maakte volgens kunst- en cultuurwethouder Herbert Raat geld vrij, zodat een team van onder meer kunsthistorici kon werken aan het behoud en beheer van de gemeentelijke kunstcollectie die lange tijd in depot lag. “We hebben in de afgelopen periode nieuwe werken van jonge talentvolle Amstelveense kunstenaars aangekocht en zetten de traditie voort om onze collectie te blijven verrijken.”

Hoe stemmen?

Stemmen kan via het participatieplatform Denk Mee Amstelveen. Hierop staan de drie kunstwerken waaruit  kan worden gekozen. De kunstwerken zijn ook te zien in Museum JAN. De tentoonstelling is gratis toegankelijk voor alle inwoners van Amstelveen. “Laat bij uw keuze het formaat van het kunstwerk niet meewegen”, zegt de gemeente. ‘Het aan te kopen formaat is in alle gevallen gelijk.’

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.