Een gemeentelijk pand aan de Voerman, dicht bij het daar ook gelegen woonwagenkamp, wordt bestemd voor de opvang van vluchtelingen. Het was eerder een van de mogelijkheden waar de lokale Voedselbank zich zou vestigen.

Die moet namelijk eind volgend jaar vertrekken van de huidige plek aan Landtong, in de wijk Groenelaan, in het kader van de herstructurering van die omgeving. Zij is nu gevestigd in een deel vab het voormalige zorgcentrum Olmenhof.  Er komen in het plangebied onder meer scholen en woningen, waarbij gedacht is aan 160 appartementen van 60 en 80 vierkante meter, in gebouwen van 14 tot 17 meter hoog .

Prioriteitenlijst

De bestaande zes scholen zijn sinds februari gesloopt en zij worden één nieuw gebouw (foto-impressie) ondergebracht. Onder meer bevinden zich er nu de rooms katholieke basisschool De Horizon en de reformatorische school De Akker. Die komen in het nieuwe gebouw, samen met kinderopvang. De er gevestigde School of Understanding, waarvan er zich een dependance bevindt (het hoofdgebouw ligt aan Pandora), krijgt een nieuw gebouw buiten het plangebied. “Het staat hoog op de prioriteitenlijst om de Voedselbank duurzaam te huisvesten, maar concreet kunnen er momenteel nog geen toezeggingen over de locatie worden gedaan”, zegt de gemeente.

Langer

Zij geeft wel toe dat er voor die organisatie wordt gekeken naar het pand aan de Sportlaan, waarin nu AmstelveenSport is gevestigd. Maar dat lijkt te lang te gaan duren. De Voedselbank moet uiterlijk in 2024 weg van de huidige locatie, terwijl het AmstelveenSport in het bestaande kantoor moet blijven tot het zwembad De Meerkamp is uitgebreid met ook kantoor ruimten. De gemeente zegt er intussen wel alles aan te willen doen om de Voedselbank binnen haar grenzen te houden. “Desnoods wordt van de bestaande locatie langer gebruik gemaakt”, zegt een medewerker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.