Opnieuw is een pand door burgemeester Tjapko Poppens gesloten. Deze keer niet wegens drugshandel of -productie, maar op grond van illegale prostitutie. De woning aan de Rembrandtweg ging dinsdag (2 augustus) voor drie maanden dicht.

Vorige maand stapte de politie er binnen, na meldingen uit de buurt overlast wegens vermoedelijke prostitutie.

Krapte woningmarkt

Inderdaad bleken die klachten juist. Een dame vertelde de agenten er te zijn wegens prostitutie. Burgemeester Tjapko Poppens zegt met de sluiting van de woning overlast in de buurt door illegale prostitutie te willen tegengaan. Ook zegt hij dat de gemeente wenst te voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. “In Amstelveen willen we geen illegale prostitutie”, zegt hij. “Daarbij willen we met de huidige krapte op de woningmarkt dat woningen gebruikt worden om in wonen.”

Regio

Overigens bestaat er in Amstelveen een vorm van legale prostitutie. Maar de gemeenteraad bepaalde jaren geleden dat die alleen mag plaatsvinden op een industrie terrein. Amstelland-gemeenten, waaronder dus Amstelveen, werken nauw samen met de politie en het Regionaal Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals drugshandel, productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel. Wie meent signalen of een vermoeden van criminele activiteiten te hebben, kan dat melden bij de politie via 0900 – 88 44 of bij Meld Misdaad anoniem via 0800 – 7000.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.