De Amstelveense Willy Glorius-Jansen is dit jaar gastspreekster bij de herdenking, die zondag 14 augustus (19.15 uur) weer wordt gehouden bij het Indië monument in het Broersepark. Dat is een dag voor de nationale herdenking van het einde van de Japanse bezetting. Willy Glorius vertelt over haar ervaringen in Nederlands-Indië van vóór de bezetting door de Japanners.

Bij het Amstelveense monument worden ook gevallenen en  slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië worden herdacht.

Onderscheiding

Voorzitter Clemens Bouwens van de Stichting Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië open de herdenking en daarna komt burgemeester Tjapko Poppens aan het woord. Verder spreekt onder meer luitenant-kolonel J. Verwoerd, algemeen voorzitter van de Bond van Wapenbroeders, en dus Glorius-Jansen, wier familie een mengelmoes van culturen vormt. Zij kreeg in 2020 een Koninklijke onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk voor ouderen in Amstelveen-Noord. Meer informatie: indieherdenkingamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.