Strikt geheim (nou ja, er kwam zoals gebruikelijk een zogeheten persbericht achteraf) sloot de gemeente het hulpprogramma ZAAI voor startende ondernemers in Poelsup af. Wethouder Floor Gordon van Economische Zaken woonde de sluitingsbijeenkomst bij. Lang werden ook de media daarbij uitgenodigd, maar kennelijk in het kader van de toenemende transparantie is dat niet meer aan de orde.

ZAAI is een coachtraject, waarbij startende ondernemers een half jaar lang worden begeleid door middel van masterclasses, intervisiesessies, netwerkevenementen en bedrijfsbezoeken. Het is opgezet door de gemeente, die hulp kreeg van de projectpartners Ondernemersvereniging Amstelveen en Rabobank Amstel & Vecht.

47 ondernemers

Ruim tien jaar geleden initieerde de gemeente het en dit seizoen werd seizoen werd het door 47 startende ondernemers (van wie 24 Engelstalige) gevolgd. ZAAI reikt starters kennis aan om de ondernemersvaardigheden en –capaciteit te versterken en brengt hen in contact met ervaren ondernemers, zegt de gemeente.

Volgens wethouder Floor Gordon is het programma gericht op ondernemers die de ideeënfase voorbij zijn en maximaal drie jaar actief. “Met het ZAAI-programma bieden we zowel Engelstalige als Nederlandstalige startende ondernemers de kans zich succesvol te ontwikkelen, te ‘groeien’ en te ‘oogsten’.” Ze voegt er aan toe trots te zijn op het feit dat Amstelveen een internationale en ondernemende gemeente is en dat te koesteren. Zij vindt startende bedrijven belangtijk voor de vitaliteit en modernisering van de Amstelveense economie. “Jonge bedrijven als ‘Eat Your Microgreens of ‘My Moneytree’ zijn daar een goed voorbeeld van. Door deelname aan netwerkbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken is het netwerk van de deelnemers heel erg gegroeid. De kennis van ondernemen is versterkt door de masterclasses gericht op ondernemersvaardigheden. Daarnaast zorgt de intervisie, die door veel groepen worden doorgezet, dat ondernemers zichzelf blijven coachen en elkaar scherp houden. Deze editie vielen mij in het bijzonder de professionaliteit, het enthousiasme en de innovatiekracht op van de deelnemers. Ik ben ontzettend trots dat de nieuwe internationale ZAAI groep zo’n doorslaand succes is gebleken”, zei ze volgens het persbericht. Begin 2023 gaat er weer een nieuw ZAAI-Amstelveen programma van start. Voor informatie daarover: www.zaaiamstelveen.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.