Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland wil ieder kind aan den zwemdiploma helpen. Zwemles is ontzettend duur, vindt het. Vandaar dis het provinciale fonds. “Want elk kind in Nederland moet veilig zijn voor al het water in ons land.”

Jarenlang daalde het aantal kinderen dat verdronk jaarlijks, door zwemlessen en maatregelen bij zwemplassen. Van een daling is sinds een paar jaar helaas geen sprake meer: kinderartsen zijn zelfs bang voor een stijging, omdat kinderen door corona achterlopen met zwemlessen (Bron: NH Nieuws, 20 juli 2021).

Laag inkomen

Juist kinderen uit gezinnen met een laag inkomen hebben minder vaak een zwemdiploma. Ouders lopen aan tegen de hoge kosten van zwemles en de vergoedingen vanuit gemeenten zijn niet altijd voldoende om al het lesgeld te betalen (Bron: Mulier Instituut, juni 2022

Zwemdiploma

Omdat ieder kind veilig moet kunnen leren zwemmen, is het Jeugdfonds dit jaar gestart met het project ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’. Dit betekent dat het fonds nog meer mogelijkheden heeft dan normaal om kinderen financieel te helpen om op zwemles te gaan, met als doel om hun diploma(‘s) te halen.

Doe een aanvraag

Wie een kind heeft dat door financiële omstandigheden niet op zwemles kan of heeft moeten stoppen met zwemles, kan aan aanvraag doen bij het Jeugdfonds. Kijk voor meer informatie op: www.jeugdfondssportencultuur.nl/noord-holland

1 REACTIE

 1. Het is niet alleen een kwestie van geld maar vaak ook andere zaken.
  Ik denk dat aan de volgende feiten.
  -In diverse gemeentes zijn zwembaden gesloten.
  -Er is een grote wachtlijst ontstaan en niet alleen door Corona.
  -Veel m.n. buitenlandse ouders zien de noodzaak er niet van in dat hun kind leert zwemmen.
  -Schoolzwemmen is verdwenen.
  Maw ook vanuit overheidswege valt nog wel het ėén en ander te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.