Komende dagen worden weer talloze werkzaamheden aan wegen en in straten uitgevoerd. Het werkprogramma ziet er als volg uit.

Beneluxbaan: Verkeer kan weer vanuit Amstelveen naar Amsterdam via de Beneluxbaan. Voorlopig is er daarvoor 1 rijstrook beschikbaar. Wegens werkzaamheden aan het fietspad aan de westkant van de Buitenveldertselaan, worden fietsers uit Amsterdam naar Amstelveen omgeleid via het fietspad aan de oostkant. Dit duurt tot ongeveer 8 juli. Ook wordt 1 rijstrook van de Buitenveldertselaan, uit Amsterdam naar Amstelveen, afgezet. Vanaf 11 juli tot en met 7 augustus wordt de hele rijstrook afgezet en kan verkeer vanuit Amsterdam niet naar Amstelveen via de Buitenveldertselaan/Beneluxbaan.

 Afsluiting Bovenkerkerweg: Van dinsdag 5 juli tot en met donderdag 7 juli zijn er werkzaamheden aan de Bovenkerkerweg tussen de Beneluxbaan en de Spinnerij. Overdag blijft er in beide richtingen één rijstrook beschikbaar.

In de nacht van dinsdag 5 juli 19.00 uur tot en met woensdag 6 juli 06.00 en in de nacht van woensdag 6 juli tot en met donderdag 7 juli 06.00 uur wordt de Bovenkerkerweg, vanaf de Beneluxbaan richting de Spinnerij (vanaf het noorden naar het zuiden), afgesloten i.v.m. asfalteringswerkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via de Hammerskjöldsingel, Burgemeester Wiegelweg en via de Beneluxbaan en Gondel. Voetgangers en (brom)fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

 Afsluiting Amsterdamseweg: Vanaf donderdag 7 juli 07.00 uur tot en met vrijdag 8 juli 06.00 uur wordt de Amsterdamseweg tussen de Nassaulaan en Oude Karselaan afgesloten i.v.m. asfalteringswerkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via de Keizer Karelweg, Graaf Aelbrechtlaan en Molenweg. Voetgangers en (brom)fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

 Afsluitingen af- en toeritten A9: In de nachten van maandag 4 juli, dinsdag 5juli en woensdag 6 juli (tussen 23.00 uur en 05.00 uur) worden achtereenvolgens de af- en toeritten van de A9 ter hoogte van Aalsmeer, Keizer Karelweg (Stadshart), en Burgemeester Boersweg afgesloten voor het verkeer.

Tijdens de afsluitingen gelden diverse omleidingen. Als de afritten bij Aalsmeer zijn afgesloten, wordt het verkeer omgeleid via de af- en toerit 5 – Stadshart.

Als de toeritten bij de Keizer Karelweg zijn afgesloten, wordt het verkeer omgeleid via de toerit 6 – Aalsmeer. En bij de afsluitingen van de af- en toeritten bij de Burgemeester Boersweg,  wordt het verkeer omgeleid via de af- en toerit 5 – Stadshart. Deze afsluitingen zijn volgens de gemeente nodig voor onderhoudswerkzaamheden.

Keizer Karelweg: Tot 1 juli 17.00 uur vinden op werkdagen werkzaamheden plaats op de Keizer Karelweg. Alle richtingen blijven overdag volledig voor het verkeer toegankelijk. In de week 27 juni tot en met 1 juli wordt ’s nachts 1 rijstrook (van zuid naar noord) afgezet i.v.m. voorbereidende werkzaamheden.

In het weekend van vrijdag 1 juli 23.00 uur tot maandag 4 juli 05.00 uur is op de Keizer Karelweg één rijstrook afgezet voor het verkeer van zuid naar noord t.h.v. de A9. Hierdoor is er beperkte capaciteit beschikbaar voor het verkeer. Hierbij blijven wel alle richtingen beschikbaar voor het verkeer. Om de verkeershinder rondom de Keizer Karelweg zoveel mogelijk te beperken zal een grootschalige adviesroute worden toegepast. Het verkeer in Amstelveen dat naar de A9 of naar het Stadshart wil rijden, krijgt het advies om te rijden via de Beneluxbaan (S109). De adviesroutes zullen extra worden ondersteund door de tekstwagens.

Van Heuven Goedhartlaan: In verband met werkzaamheden aan de riolering zal tot en met vrijdag 8 juli de van Heuven Goedhartlaan tussen de Rembrandtweg en Groen van Prinstererlaan in fases worden afgesloten. Tijdens de gefaseerde afsluitingen wordt het verkeer omgeleid Laan Rozenburg – Keizer Karelweg – Laan Walcheren, via de Rembrandtweg – Zonnestein, via de Rembrandtweg – Beneluxbaan – Zonnestein, en via de Rembrandtweg – Groen van Prinstererlaan.via de Beneluxbaan. Kijk voor de exacte planning van de verschillende fases op www.amstelveen.nl/wegwerkzaamheden

Verkeershinder kruising Laan Nieuwer Amstel – Burgemeester A. Colijnweg – Amstelveen

Tot en met vrijdag 15 juli is er verkeershinder door het aanbrengen van een persleiding door de kruising van de Laan Nieuwer Amstel – Burgemeester A. Colijnweg. Door een gesprongen waterleiding is de planning enigszins aangepast.

Afsluiting Traviatastraat: Van maandag 4 juli t/m vrijdag 8 juli wordt de Traviatastraat afgesloten wegens asfalteringswerkzaamheden. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Oranjebaan – De Parelvisserslaan en via de Parelvisserslaan – Fideliolaan. (Brom)fietsers en voetgangers worden omgeleid via de aanliggende fietspaden. Er worden verkeersregelaars ingezet het verkeer te begeleiden naar de parkeerterreinen van het winkelcentrum.

Laan Walcheren / Rembrandtweg / Groen van Prinstererlaan: Van maandag 4 juli tot en met woensdag 6 juli worden op de Rembrandtweg kabels en leidingen aangebracht. Tijdens de werkzaamheden worden het voetpad en fietspad afgezet. Er worden verkeersregelaars ingezet om de voetgangers en fietsers langs de werkzaamheden te begeleiden. De werkzaamheden worden uitsluitend buiten de spits tussen 09:00 uur en 16:00 uur uitgevoerd.

Voor actuele informatie over de werkzaamheden:

www.amstelveen.nl/wegwerkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.