Bandjesavond, heette het gewoon. Het was dan ook Bovenkerk, waar men altijd wil dat men duidelijk is over wat er gebeurt. Een korte kortsluiting, die zowel het licht in de zaal als de elektrische gitaren stroom kostte, deed sommigen wel vrezen dat het voor een brand zou zorgen. Ook de aan de overkant geleden Urbanuskerk was een dag na de restauratie door kortsluiting in brand gevlogen.

Een dit was het Noorddamcentrum, waar muzikanten uit Bovenkerk vierden dat een dag eerder het gebouw officieel was heropend door de burgemeester. Maar het staat er nog, kan men inmiddels vaststellen.

Vrienden

Op de bandjesavond was van heel de gemeenteraad alleen raadslid Michel Becker van AVA aanwezig. “Je bent nu eenmaal volksvertegenwoordiger”, zei hij. Bij de officiële heropening liet overigens heel de heel de raad verstek gaan, maar dat kwam omdat die niet uitgenodigd was, leerde navraag. Zelfs iemand die zich nadrukkelijk inzet voor de stichting ‘Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus’ wist niets van die opening. Ook in Bovenkerk werken organisaties kennelijk langs elkaar.

Maar dat was aan de muziek van bijvoorbeeld de ‘Elektrische Heren’ , die nummers uit de jaren zestig, zeventig en tachtig speelden, niet te merken. Hun soul klonk als vanouds….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.