Afgelopen woensdag was in school de Omnibus de feestelijke aftrap van het naschoolse programma Kangoeroe KIK (Kansen voor Ieder Kind). Het programma laat basisschoolkinderen na schooltijd kosteloos meedoen aan leerzame lessen in sport, kunst, cultuur en natuur. De slogan van Kangoeroe KIK is ‘Met sprongen vooruit’.

Onderwijswethouder Frank Berkhout sprong dan ook bij wijze van aftrap samen met een leerling van hoepel naar hoepel. Onder luide aanmoedigingen van mascotte Kangoeroe KIK, directeur Barbarella Janus en de kinderen van de Omnibus.

Corona

Berkhout zegt enthousiast te zijn over het programma. “Kinderen kunnen nu na school hun talenten ontdekken en ontwikkelen”, zegt hij. “Want tijdens de coronaperiode zaten veel kinderen verplicht thuis. Hoewel dat nu gelukkig voorbij is, krijgt niet ieder kind de kans om een inhaalslag te maken. Want niet ieder kind in Amstelveen zit op een sportclub of krijgt van huis uit kunst en cultuur me. Juist voor deze kinderen biedt dit programma een mooie kans.”

Vier basisscholen

Op dit moment doen vier basisscholen me. De Horizon en Omnibus zijn vlak na de meivakantie begonnen en sinds maandag (23 mei) doen ook basisscholen Kindercampus King en De Westwijzer me. In totaal genieten nu ruim 230 Amstelveense kinderen wekelijks van Kangoeroe KIK. De komende weken en na de zomervakantie sluiten meer groepen en scholen aan.

Nationaal Programma 

De gemeente Amstelveen financiert dit naschoolse programma met geld van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Het rijk zette dit programma op om onderwijsachterstanden weg te werken die opgelopen zijn tijdens de coronaperiode. De basisscholen krijgen zelf ook geld van het NPO. Waar de gemeente de focus legt op sociaal emotionele achterstanden, gebruiken de scholen het geld voor het wegwerken van cognitieve achterstanden op het gebied van rekenen en taal.

1 REACTIE

  1. Nou, nou Amstelveen is wel een toppertje. In Amsterdam lopen dergelijk soort projecten al zeker een jaar of 10. En misschien is het onze wethouder nog niet opgevallen, maar bij alles wat je doet, komt taal bij te pas. Hoe beter je taal, hoe beter de rest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.