Er komt onder de naam Digisterker in de bibliotheek aan het Stadsplein een gratis cursus in juni over omgaan met de online omgeving van overheidsinstanties. Wie die leergang heeft afgerond kan zelf onder andere een DigiD aanvragen en gebruiken en belastingaangifte doen.

Een DigiD aanvragen en gebruiken, zelf je belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen, het gaat tegenwoordig allemaal digitaal.

Docenten

De cursus leert deelnemers dat te doen, onder leiding van twee docenten en aan de hand van een praktisch werkboek. En hij bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Aan het einde van de cursus krijgt men een certificaat.

Cursusdagen

Op de dinsdagen 7, 14, 21 en 28 juni  worden de lessen gegeven van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden voor deze gratis cursus kan vóór 30 mei bij Anton Furnée via 020-5455556 of a.furnee@debibliotheekamstelland.nl.

1 COMMENT

  1. Ondanks dit lovenswaardige initiatief moet men er wel rekening mee houden dat er altijd een 10 tot 15% van de bevolking door allerlei oorzaken niet in staat ( laaggeletterdheid, geringe cognitieve vaardigheden, geringe kennis van het Nederlands , ouderdom ) is om zich te redden op dit vlak. Dus de overheid zal altijd andere wegen moeten aangeven om deze groepen te helpen en dat kan beslist niet altijd door maar naar vrijwilligers en mantelzorgers te wijzen, want dan laat zij gewoon delen van deze groep in hun sop gaar koken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.