Woensdag komt eindelijk de uitspraak van de Raad van State over de bouw van 2500 studentenwoningen in Kronenburg, De was twee keer uitgesteld.

Het op de bouw  betrekking hebbende bestemmingsplan voor het als het ware van Uilenstede en Kronenburg één studentenwijk te maken is door de gemeenteraad wel goedgekeurd, maar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ging daartegen in beroep.

Uitstel

Het ILT valt onder het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en wil dat het op veiligheid en minder vliegtuiglawaai op aanvliegroutes rond Schiphol gerichte LIB (luchthaven inrichtingsbesluit) in acht genomen wordt. Daarom startte het een procedure bij de Raad van State (RvS). Het werd in februari behandeld, maar de uitspraak kwam niet binnen zes weken, zoals de wet voorschrijft. Begin april stelden B&W de gemeenteraad daarvan op de hoogte.

Inmiddels werd voor tweede keer uitstel door RvS gevaagd tot uiterlijk juni. Maar vandaag schreven B&W dat woensdag de uitspraak van de RvS wordt gepubliceerd.

1 REACTIE

  1. Die universiteiten groeien als kool. Waarom niet wat nieuwe universiteiten opzetten in gebieden waar wel ruimte is en waar er veel minder woningnood is? ( Zeeland, Friesland enz)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.