Twaalfh0onderd leerlingen van twaalf basisscholen legden maandag en dinsdag het jaarlijkse praktische verkeersexamen voor hen af, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN). Behalve de twee coördinatoren, werkten ook VVN-vrijwilligers en ouders mee aan de organisatie. De laatsten voerden zoals gebruikelijk controles uit op onder meer richting aangeven en goed links en rechts kijken.

Volgens voorzitter Ben Westendorp van de afdeling Amstelveen van VVN verliep het examen erg goed. “Sommigen waren een beetje nerveus, logisch, maar ze hebben allemaal heel serieus hun uiterste best gedaan, een groot compliment daarvoor. Ook voor de scholen en de leerkrachten die zich zo hebben ingezet, om de verkeersveiligheid van kinderen te vergroten. En niet te vergeten de prima organisatie door VVN.”

Weinig belangstelling

De VVN vindt dat er eigenlijk weinig belangstelling is voor die  verkeersexamens. Misschien moet VVN meer doen aan promotie en bekendmaking, zegt Westendorp. “Het lijkt mij prachtig er een echt  feestelijke dag van te maken voor kinderen, niet alleen stress van het examen maar ook plezier van aanmoedigende toeschouwers. We gaan er zeker mee aan de slag”.

Hij zegt ook een tanende interesse voor de verkeersexamens van de gemerkt te hebben gemerkt. “Dit jaar was er geen enkele vertegenwoordiging van die zijde, bijvoorbeeld bij de start van de examens. Ik begrijp dat een verkeersschouw op de Beneluxbaan maandagochtend voor de wethouder belangrijk was, maar het leren kinderen hun weg te vinden in het steeds drukker wordende verkeer, lijkt me eigenlijk minstens zo belangrijk”.  Eind van de week krijgen de scholen de uitslag binnen, een spannend moment voor de leerlingen, wel of niet geslaagd. “Hopelijk allemaal”, zegt VVN.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.