Inwoners met een laag inkomen krijgen eenmalig per huishouden een energietoeslag van € 800 van het rijk, via de gemeente. Huishoudens in die doelgroep die bij de gemeente Amstelveen bekend zijn, krijgen de eenmalige toeslag automatisch uitbetaald rond half mei of in juni. Zij kregen dinsdag een brief. Ontvangt men de energietoeslag niet automatisch, dan kan men die zelf online aanvragen via www.amstelveen.nl/energietoeslag.

“We willen graag dat zo veel mogelijk inwoners die daar recht op hebben deze toeslag krijgen. Want zij kunnen door de gestegen prijzen moeilijk rondkomen”, zegt wethouder werk en inkomen Marijn van Ballegooijen.

Toeslag automatisch ontvangen
Voor de huishoudens die de toeslag automatisch ontvangen wordt die half mei overgemaakt. Zij ontvangen hierover een brief. Inwoners die een aanvullende bijstandsuitkering (AIO) op de AOW van de Sociale Verzekeringsbank ontvangen, krijgen de energietoeslag ook automatisch (per 1 juli) uitbetaald. Ook zij ontvangen hier een brief over.

Toeslag zelf aanvragen
Inwoners met een inkomen rond het sociaal minimum komen in aanmerking als zij aan een aantal voorwaarden voldoen. Het inkomen mag niet hoger zijn dan 130% van de geldende inkomensnorm. Die is voor alleenstaanden van 21 jaar tot AOW-leeftijd 1.419,22 euro en vanaf AOW-leeftijd 1.576,98 euro. Voor een alleenstaande ouder van 21 tot AOW-leeftijd is dat 1.824,71 euro en vanaf AOW-leeftijd 1.576,98 euro. Voor echtparen van 21 jaar tot AOW-leeftijd is de inkomensnorm 2.027,45 euro en vanaf AOW-leeftijd 2.135,30 euro. Voor het inkomen wordt gekeken naar het netto maandinkomen inclusief vakantiegeld. Vermogen telt niet mee.
Huishoudens die in een schuldhulpverleningstraject zitten komen wel in aanmerking voor de toeslag, ook als ze een hoger inkomen hebben dan 130% van de inkomensnorm.
Niet alle inwoners met een laag inkomen kunnen de energietoeslag krijgen. Dit geldt bijvoorbeeld voor jongeren tot 21 jaar, studenten of voor inwoners die geen energierekening hebben of de energierekening niet zelf betalen.

Meer informatie en aanvragen
Men vraagt de energietoeslag aan via www.amstelveen.nl/energietoeslag.
Met vragen over de energietoeslag of als men hulp nodig dan wel geldzorgen heeft, kan contact opnemen met het Amstelveenloket via (020) 540 49 11 of een e-mail sturen naar amstelveenloket@amstelveen.nl. Langs komen kan ook. Daarvoor is nodig een afspraak te maken via het telefoonnummer.

Het Amstelveenloket is telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 08.30 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur. Inwoners kunnen er ook terecht met vragen over wonen, welzijn, zorg, werk & inkomen, schuldhulpverlening en jeugdhulp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.