Betaald parkeren wordt van november af in gedeelten ingevoerd in de Oranjebuurt en Kostverloren. Bewoners kunnen een vergunning kopen. Volgens B&W is de parkeerdruk zo hoog dat het de maatregel rechtvaardigt.

Aan de gemeenteraad is gevraagd in november betaald  parkeren in te voeren in het gebied tussen spoorlijn en Nassaulaan, in de Oranjebuurt, en in december in Kostverloren tussen de heuvel en het winkelcentrum.

Signalen

“Onze metingen en verzoeken uit de buurten geven aanleiding hiertoe een voorstel naar de gemeenteraad te brengen”, zegt wethouder Floor Gordon.

In maart werd bekend dat betaald parkeren met vergunning dit jaar wordt uitgebreid naar Elsrijk, het Oude Dorp en een deel van het Keizer Karelpark. Volgens Gordon is toen ook naar de Oranjebuurt gekeken en werd recent opnieuw gemeten in Kostverloren. “Uit beide gebieden komen signalen van bewoners die hun auto niet meer kwijt kunnen. Onze metingen ondersteunen dit beeld.”

Olievlek

Invoering van betaald parkeren is een streven van de gemeente naar meer de leefbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid in onze wijken, vindt Gordon. “Bewoners en hun bezoekers moeten wat de gemeente betreft bij de woning kunnen parkeren. Als het te druk is kunnen bovendien onveilige situaties ontstaan door automobilisten die door de woonstraten rijden op zoek naar een gratis parkeerplek.”

Als gevolg van de invoering van betaald parkeren met vergunning in nieuwe gebieden kan ook sprake zijn van olievlekwerking aangrenzende wijken. “Als er aanleiding is voor nieuwe metingen in deze gebieden zullen we dat doen”, zegt Gordon. “Als de parkeerdruk te hoog is kan ook daar betaald parkeren met vergunning worden ingevoerd.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.