Op de – zoals, gebruikelijk in de politieke arena – geheime jongste algemene ledenvergadering van Actief voor Amstelveen (AVA) is initiatiefnemer en medeoprichter van de lokale partij Tim Lechner benoemd tot erelid.

Lechner richtte de partij mede op in november 2017 en was daarna respectievelijk fractievoorzitter en voorzitter. Hij had toen al ervaring in de politiek opgedaan als raadslid voor de VVD en vervolgens voorzitter van de Ouderencombinatie Amstelveen (OCA), waarvan AVA inmiddels het gedachtengoed overnam.\

Nieuw bestuur

Tim Lechner heeft de lokale politiek en Amstelveen verlaten en woont nu in de provincie Gelderland in het rustieke Rozendaal, meldt AVA. Hij sprak bij zijn afscheid volgens de partij zijn ‘dank en waardering uit naar fractie en bestuur voor hun gedrevenheid, inzet en betrokkenheid bij het wel en wee van de stad’.

Ook wees hij op de winst van AVA bij de laatste verkiezingen (van een naar twee zetels). Tijdens de ledenvergadering is ook het nieuwe bestuur van Actief voor Amstelveen geïnstalleerd. Dat bestaat uit voorzitter Ronald Bouwman, secretaris Robert Logger, penningmeester Wil Seiffers en de bestuursleden Peter Grifhorst, Kavita Laldjising en Daniëlle Hacquebard.

Op de foto (vlnr): Bouwman, Tim Lechner en fractievoorzitter Michel Becker.

3 COMMENTS

  1. Winst bij verkiezingen? AvA had bij de verkiezingen in 2018 twee zetels. Bij de verkiezingen in 2022 kreeg ava opnieuw genoeg stemmen voor 2 zetels. Dat noemen we geen winst maar een gelijkblijvend zetelaantal.

    Dat Jacqueline hocker haar zetel meenam en afsplitste om haar eigen partij op te richten staat daar los van maar het verkiezingsresultaat voor ava heeft geen nieuwe zetels opgeleverd vanuit de kiezers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.