In een de editie van Literair Café 102 die donderdag 19 mei (19:30-21:00) wordt gehouden in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein vertelt Hans Goedkoop over zijn nieuwste boek ‘Vaderskind’.

Hans Goedkoop is historicus, bekend van het door hem gepresenteerde tv-programma Andere Tijden, en schrijver. Hij promoveerde cum laude aan de Universiteit van Amsterdam met zijn biografie ‘Geluk. Het leven van Herman Heijermans’ .

Renate Rubinstein

Door de publicatie van dit boek kwam hij zo nu en dan in de media en bleek hij een verborgen talent te hebben: presenteren. Dit talent en zijn brede kennis van geschiedenis zorgden ervoor dat hij vanaf 2000 negentien jaar lang het geschiedenisprogramma ‘Andere Tijden’ presenteerde.

‘Vaderskind’ ontrafelt de geschiedenis van een immigrantenmeisje met een joodse vader. Haar wordt niet veel verteld over de wereld, kinderjaren horen onbezorgd te zijn, maar gaandeweg dwingt ze zichzelf te leren kijken, ook naar wat geen mens wil zien. Met zeldzame precisie en nabijheid tekent Vaderskind de jeugdjaren van Renate Rubinstein, die in een verwoestende tijd het fundament legde van haar schrijverschap. Prijzen: Leden €5,00 / Niet-leden €7,50. Meer informatie op de website: www.debibliotheekamstelland.nl

Foto van Hans Goedkoop: Marieke van der Velden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.