Burgemeester Tjapko Poppens heeft de bewoners van een dinsdagavond beschoten woning aan de Nicolaas Beetslaan in Bovenkerk bezocht. Hij naam overigens wijkagent Eric Aldewereld me.

Dezelfde woning was in december al getroffen door een explosie, veroorzaakt door een vuurwerkbom.

Geschrokken

Samen met wijkteamchef politie Aldewereld bezocht de burgemeester een aantal omwonenden. “Ik begrijp dat buurtbewoners erg geschrokken zijn”, zei hij. Het beschieten van een woning os naan zijn mening onacceptabel en overschrijdt alle grenzen. “Dit raakt het veiligheidsgevoel in de buurt. Daarom heeft het politieonderzoek hoge prioriteit.” Dat onderzoek is volop gaande. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld misdaad anoniem 0800-7000. De politie vraagt personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen van het politieonderzoek. Van de dader(s) ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Knal

Dinsdagavond hoorden bewoners van de woning rond 22.55 uur een harde knal en zagen ze een bromfiets wegrijden in de richting van de Monseigneur Doctor H. Poelslaan, zeggen ze. De politie vond later diverse kogelhulzen aan en nam die in beslag. Experts van de dienst Forensische Opsporing deden sporenonderzoek. Bij de beschieting raakte overigens niemand gewond. Wel werd een raam beschadigd.

Woning gesloten

Burgemeester Poppens heeft de woning inmiddels laten sluiten voor drie maanden.

Met de sluiting van de woning wil burgemeester Tjapko Poppens de openbare orde en veiligheid in de buurt herstellen. “Ik begrijp dat buurtbewoners erg geschrokken zijn. Het beschieten van een woning heeft grote impact op de veiligheid van de bewoners van het pand en het veiligheidsgevoel van de buurt. Met de sluiting van de woning willen wij nieuwe geweldsincidenten voorkomen en kan de rust in de buurt terugkeren.”

Het politieonderzoek is in volle gang. Zij vraagt, zoals gezegd, personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen.

1 REACTIE

  1. Op de klanken van Sergio Leone is coiboy Pop vanuit zijn verre veste, het gemeentehuis richting het kleine belaagde dorpje Bovenkerk gereden om daar orde op zaken te stellen.
    Flauw? Ja zeer flauw!
    Goed dat hij de mensen aandacht geeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.