Door de stijgende energieprijzen is de vraag naar isolatie enorm gestegen. Daarom organiseert de gemeente in samenwerking met Energieloket Amstelveen weer een collectieve isolatieactie voor inwoners. Door de aankoop te bundelen denkt zij er een scherpere prijs ui te slepen. Daarover is er een online informatiebijeenkomst op donderdag 21 april (19.30 tot 20.30 uur).  

Duurzaamheidswethouder Floor Gordon is uiteraard in haar nopjes met de actie. Het is eigenlijk een geluk bij een ongeluk, die stijgende energieprijzen. De isolatie wprdt er door gestimuleerd. Als men kiest voor twee of meer maatregelen komt men ook in aanmerking voor de landelijke subsidieregeling ISDE, benadrukt zij. Volgens haar verdient men daarmee de investering nog sneller terug.

Informatie

Ter voorbereiding op de actie wordt dus op donderdag 21 april een online informatiebijeenkomst georganiseerd. Daarop zal de isolatieactie verder worden toegelicht en kunnen bewoners hun vragen stellen aan de gemeente, Energieloket Amstelveen en de installateur.

Zonnepanelenactie

Inwoners kunnen zich tot en met 2 juni 2022 vrijblijvend inschrijven voor de isolatieactie. Zij die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur.

Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de locatie van de isolatie. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen inwoners besluiten of ze meedoen met de actie. Aanmelden voor de informatieavond op 21 april en inschrijven voor de actie kan via regionaalenergieloket.nl/amstelveen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.