Omdat mantelzorgers intensief voor een naaste met een chronische ziekte zorgen, of voor iemand met een beperking, dementie of andere aandoening geeft de organisatie Mantelzorg & Meer opnieuw de gratis cursus ‘De zorg de baas’. Die wordt in werktijd gegeven dus werkenden (of op dat moment zorgenden) kunnen er niet heen. Na een start op dinsdag 10 mei van 10.30 – 12.30 uur aan de Bouwerij 4-d (kantoor Mantelzorg & Meer) zijn de vervolgdata de dinsdagen 17, 24, 31 mei en 7 juni.

Of het nu je kind, vader of moeder, een ander familielid, een buurvrouw of goede vriend is, het is van belang dat je zelf ook gezond blijft,  zegt de organisatie. “Soms is het moeilijk de balans te bewaren en niet over grenzen te gaan.” In de cursus ‘De zorg de baas’ leert men stil te staan bij de eigen situatie en waar nodig veranderingen aan te brengen, zegt M&M.

Vijf meetings

De cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten en is voor mantelzorgers uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel. Daar komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: Stilstaan bij het zorgen, Omgaan met gevoelens, Draaglast / draagkracht, Hulp vragen, Anders leren denken, Communicatie en assertiviteit en Verlieservaringen bij mantelzorgers.

Aanmelding
Voor meer informatie over deze cursus en voor aanmelding op de site van Mantelzorg & Meer. Ook kan men de organisatie bellen via 020-5127250, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.